• DOLAR 32.569
  • EURO 34.713
  • ALTIN 2412.677
  • ...
Batman’da yetersiz altyapı esnafı mağdur etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Yağan yağmur ve doludan sonra işyerleri ve evlerinde yaşanan su baskınları hakkında Batman Belediyesine tepki gösteren esnaf, yıllardır her yağışta bu mağduriyeti yaşadıklarını belirtti.

Her şiddetli yağışla su baskınlarının tekrar ettiğini belirten esnaf, su baskınlarından sonra kendi imkânlarıyla eşyalarını kurtardıklarını söyledi.

 

Yetersiz olan altyapı ve kanalizasyon sorunlarının giderilmesi için Batman Belediyesine seslenen Batman merkez Meydan Mahallesi çarşı esnafı, daha büyük mağduriyet yaşanmaması için sorunlarının kısa sürede çözülmesini için yetkililere çağrıda bulundu.

 “Kanalizasyonlarımız tıkandı ve dükkânlarımız sular altında kaldı”

Salih Demir

Kısa süre içinde yoğun bir şekilde yağan yağmur ve doludan sonra pasajlarında su taşkınlığı yaşandığını belirten Esnaf Salih Demir, altyapı eksikliğinden dolayı bu sorunu her sene yaşadıklarını ifade ederek şunları söyledi:

“Bugün öğlen saat 13.00 civarında bir yağmur yağdı. Yağan yağmurdan sonra şiddetli bir dolu yağdı. Dolu yağdıktan sonra buranın altyapısı yetersiz olduğu için kanalizasyonlarımız tıkandı ve dükkânlarımız sular altında kaldı. Kendi imkânlarımızla işyerlerimizi temizledik. Çevredeki arkadaşlarımız bize yardım etmeseydi eşyalarımızın hepsi sular altında kalacaktı. Batman Belediyesinden buradaki alt yapı sorununu çözmemeleridir. Şu anda çok şükür bir zararımız yok ama durum böyle devam ederse yarın öbür gün zararımız daha fazla çoğalacaktır. Zararımızın olmaması için altyapımızın düzeltilmesini istiyoruz.”

“Artık bu altyapı eksikliğinin giderilmesini istiyoruz”

Yaşar Orhan

Ne zaman yoğun bir yağmur yağsa pasajlarının sular altında kaldığını ifade eden esnaf Yaşar Orhan ise şunları söyledi:

“Yağmur yağdıktan sonra pasajımız sular altında kaldı. Artık bu altyapı eksikliğinin giderilmesini istiyoruz. Ne zaman böyle yüklü bir yağış yağsa mağdur oluyoruz. Yetkililerden isteğimiz bir an önce altyapı sorunumuzun gidermeleridir.”

“Altyapı sorunu olduğu için pasajın içi sularla doldu ve taştı”

Ahmet Kaya

Altyapılarının yaklaşık 40 sene önce yapıldığını ifade eden esnaf Ahmet Kaya, Batman belediyesinin bu sorunlarına kısa sürede çözüm bulmaları çağrısında bulundu.

Kaya, “Bugün 5-10 dakika süren yoğun bir yağmur ile dolu yağdı. Pasajımızda altyapı sorunu var. Altyapı sorunu olduğu için pasajın içi sularla doldu ve taştı. Eşyalarımız zarar görmesin diye kendi imkânlarımızla seferber olup eşyalarımızı kurtardık. Buranın altyapısı yaklaşık 40 sene önce yapılandır. Belediyeden altyapı çalışmaları hakkında bir çalışma yapılmasını istiyoruz.” dedi.

“Altyapı giderleri çok küçük olduğu için metresizdir”

Mehmet Afşin

Altyapı eksikliğinden dolayı işyerinde yağmur sularının yaklaşık 15 bin lira zarara neden olduğunu belirten esnaf Mehmet Afşin, “Yağan yağmur ve doludan dolayı her iki kapısından işyerimizi su bastı. Yan tarafımızda bulunan pazarda düzenli temizlik yapılmadığı için kanal giderleri tıkandı ve biriken su olduğu gibi işyerimize girdi. Bir de yapılan altyapı giderleri çok küçük olduğu için metresizdir. Şu anda ne kadar zarar ettiğimizi bilemiyorum ama en az 10 ile 15 bin arasında çıkacağını tahmin ediyoruz. Ayrıca işyerimizi de kapatmak zorunda kaldık bu da bizim için ayrı bir zarardır. Yetkililerden en kısa zamanda yetersiz olan altyapımıza bir çözüm bulmalarını bekliyoruz.” diye konuştu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir