• DOLAR 32.372
  • EURO 34.985
  • ALTIN 2325.74
  • ...
8 aşamada 1 milyon Suriyeli geri gönderilecek!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin yerli ve yabancı sivil toplum kuruluşları ile gerçekleştireceği projede 1 milyon Suriyelinin, 8 aşamada güvenli bölgelere gönderileceğini açıkladı.

11 yıldır süren Suriye’de süren iç savaşında nedeniyle mülteci konumuna düşen insanlara kapılarını açan Türkiye'de milyonlarca mülteci yaşamakta. Mültecilere kapılarını açan Türkiye şimdi onların güvenli bir şekilde ülkelerine dönmeleri için hazırlık yapıyor. Son olarak İdlib bölgesinde AFAD koordinesinde yapılan briket evlerin 57 bini sahiplerine teslim edildi. Törene katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sene sonuna kadar 100 bin briket evin tamamlanmasını hedeflediklerini açıkladı.

Törene katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan projeyi duyurdu!

Erdoğan, yeni bir proje hazırlığında olduklarını ve bu proje ile Türkiye'de yaşayan 1 milyon Suriyelinin geri dönüşünün sağlanacağını açıkladı. Projeye ilişkin ayrıntılar belli olmaya başladı.

8 aşamalı proje!

Mültecilerin yoğunluk oldukları yerlerden başlanarak

1- Gönüllü geri dönüş Ankara İstanbul, Konya Adana Gaziantep gibi büyükşehirlerdeki mültecilerden başlanacak.

2- Gönüllü dönüşler, askeri ve siyasi açıdan istikrar ve güvenliğinin sağlandığı bölgelere yönlendirilecek. Azez, Cerablus, El Bab, Tel Abyad ve Resulayn başta olmak üzere 13 ayrı bölgede yerel meclisler geri dönüş projesine katkı sunacak.

3- AFAD koordinesinde Kızılay, İHH gibi 12 STK'ların briket ev sosyal donatılar için yeni alanlar açılacak.

4- Günlük yaşamın sürdürülebilmesi için tarımdan küçük sanayi sitesi, dükkân, çarşı gibi ticaret alanları kurulacak, yeni istihdam ve  iş imkanları sağlanacak.

5- Okul, hastane, cami başta olmak üzere alt ve üstyapı inşa edilecek.

6- Suriyelilerin meslek sahibi olabilmesi için meslek edindirme kursları ve mikro krediler, üretim yapan atölyeler kurulacak.

7- Rehabilitasyon, psikolojik destek, eğitim faaliyetlerine ağırlık verilecek.

8- BM Mülteciler Yüksek Komiserliği dahil ulusal ve uluslararası fonlardan destek istenecek.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir