• DOLAR 32.476
  • EURO 34.92
  • ALTIN 2422.72
  • ...
Fanatik Yahudilerden yeni provokasyon! Skandal çağrı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

"Tapınak Örgütleri" adlı fanatik gruptan yapılan yazılı açıklamada, Mescid-i Aksa'ya işaret edilerek "5 Mayıs Bağımsızlık Günü'nde Tapınak Dağı'nda kutlama yapılması" istendi.

Açıklamada, sabah işgal rejimi bayrağı açılarak milli marşın seslendirileceği" ifade edildi.

FKÖ'DEN TEPKİ

Bunun üzerine Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Yürütme Komitesi Üyesi Hüseyin eş-Şeyh, sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak söz konusu çağrıya tepki gösterdi.

Şeyh, Harem-i Şerif'te işgal çetesinin sözde bayrağı çekilerek milli marş söylenmesi halinde bunun Filistinlileri, Arapları ve Müslümanları apaçık tahrik etme anlamına geldiğini kaydetti.

FKÖ Yürütme Komitesi Üyesi Şeyh ayrıca Yahudi yerleşimcilerin bu tehditlerini "Harem-i Şerif'i bölmek için fanatik, ırkçı eylemlerin sürdürülmesi ve bölgede din temelli bir çatışma çıkarılma çabası" olarak değerlendirdi.

işgal çetesinin sözde ordusundan ise fanatik Yahudi grubun bu çağrısına ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı.

 

 

İşgalci siyonist rejim, Ramazan ayında Filistinlilere yönelik cinayet, yıkım, saldırı gibi insanlık dışı uygulamalarına hız kesmeden devam etti.

Filistin medyasına göre Nisan 2022'de işgalciler Filistinlilere yönelik 4 bin 513 ihlal gerçekleştirdi.

İşgalcilerin nisan ayında düzenlediği saldırılarda aralarından kadın ve çocukların da olduğu 23 sivil şehit oldu, 1623 sivil yaralandı.

Batı Şeria ve Kudüs'ün çeşitli bölgelerine 424 baskın düzenleyen işgalciler, 1016 Filistinliyi de alıkoydu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir