• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Ağrı engellemeye rağmen KDSS özel okulda yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI - Peygamber Sevdalıları Platformu’nun tüm Türkiye’de düzenlediği Kutlu Doğum Siyer Sınavı, Ağrı Milli Eğitim Müdürlüğünün engeline rağmen özel bir okulda yapıldı. Ağrı il ve ilçelerinde bine yakın başvurunun olduğu sınav 10.00’da başlayıp 12.00’da bitti.

 

Peygamber Sevdalıları Platformu Ağrı İl Koordinatörlüğünün, sınav için İmam Hatip Lisesinin tahsis edilmesi talebini Hutbe Yarışması olacak gerekçesiyle reddeden Milli Eğitim Müdürlüğünün gerekçesi boş çıktı. Sınavın yapıldığı saatte Hutbe Yarışması yapılacağı belirtilen okulda herhangi bir etkinliğin olmadığı görüldü.

 

Konu hakkında Ağrı İmam Hatip Lisesi önünde açıklama yapan Platform Koordinatörü Arif Yılmaz, herhangi bir yarışma olmamasına rağmen okulun kendilerine tahsis edilemeyişini manidar bulduklarını söyledi.

 

Arif Yılmaz, "Bugün 26 Mayıs Pazar günü saat 10.30 ve şuanda Ağrı İmam Hatip Lisesi önündeyiz. Milli Eğitim Müdürlüğüne birkaç hafta önce, Platform olarak tüm Türkiye’de gerçekleştirilecek Siyer Sınavı için herhangi bir okulun tahsis edilmesi için müracaatta bulunduk. Müracaat sonucunda bize komik bir gerekçe sunularak okul verilmedi. O gerekçe ise, Ağrı İmam Hatip Lisesinde Hutbe Yarışması var diye okul verilmedi. Şuanda özel bir okulda sınavımızı gerçekleştiriyoruz. Önünde bulunduğumuz İmam Hatip Lisesinde ise herhangi bir yarışma yok. Okul şuanda boş. Sadece ek binada Açık Öğretim Sınavı gerçekleşmekte. Ama ana bina boş. Ek binadaki yöneticiler ile de görüştük. Hutbe yarışmasını sorduk, öyle bir yarışmanın bugün olmadığını ifade ettiler.

 

Buradan yetkililere sesleniyoruz. Böyle Peygamber düşmanlığı olmaz. Bu şekilde Peygamber Sevdası bitirilemez. Ne olursa olsun, ne yaparsanız yapın, evimizde de olsa, işyerimizde de olsa bu sınavı gerçekleştireceğiz dedik. Ve şuanda özel bir okulda sınavımızı da yapıyoruz” dedi.

 

Okulun boş olduğunu kameralarımıza gösteren Yılmaz tepkisini şöyle sürdürdü: "Bakın görüyorsunuz, gezdiğimiz bütün sınıflar ve okul boş. Bu Peygamber düşmanlığıdır. Milli Eğitim Müdürlüğünün bu tavrını kınıyoruz. Ve ileriki gönlerde çeşitli çalışmalar ile bu düşmanlığın sebebini öğrenmeye çalışacağız.” (Ömer Adıgüzel - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir