• DOLAR 32.283
  • EURO 34.751
  • ALTIN 2402.008
  • ...
Şanlıurfa İl Müftüsü Tolan: Aile içerisinde huzur ortamını temin etmeye çalışmalıyız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

​Cehennem kapılarının kapatıldığı, şeytanların zincire vurulduğu, cennet kapılarının sonuna kadar açıldığı rahmet, mağfiret ve kurtuluş ayı Ramazanı, İslam âlemi büyük bir sevinçle karşıladı, ihya etti.

Ramazan ayını oruç, namaz, dua, hayır hasenat, Kur'an, ibadet ve taatlerle ile dolu dolu geçiren Müslümanlara Yüce Allah'ın bir hediyesi olan Ramazan Bayramı idrak ediliyor.

Tüm İslam âleminin Ramazan Bayramı'nı tebrik eden Şanlıurfa İl Müftüsü Ramazan Tolan, bayramın, Kudüs'ün kurtuluşuna vesile olmasını diledi.

Ramazan Bayramı'nda yapılacak olan ziyaretlere değinen Tolan, bayramda yakınları ziyaret etmenin, mümkün değilse de telefonlaşarak gönüllerini almanın önemli olduğunu ifade etti.

"Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı dini bayramlarımızdır"

Dini bayramların Müminlere Allah'u Teâla tarafından verildiğini belirten Tolan, "Resulullah salallahu aleyhi vesellem, Medine-i Münevvere'ye geldikten sonra oranın eski âdetinden gelme diğer din mensuplarına ait iki bayram günü vardı. Müminler 'Keşke bizim de bayram günlerimiz olsa' demişler. Resulullah sallallahu aleyhi vesellem 'Allah-u Teâla onların bayramlarının yerine size de iki bayram nasip etti' diye buyurmuş. Hicretin birinci yılında Ramazan orucu farz kılındı. Bir yıl sonra da Ramazan Bayramı meşru olduğu gibi Kurban Bayramı da meşru oldu. Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı dini bayramlarımızdır." dedi.

"Ramazan'da normal vakitlerden aylardan daha fazla namaz kılıyoruz"

Ramazan Bayramı'nın önemine vurgu yapan Tolan, "Ramazan Bayramı'nın hikmeti, bir ay boyunca Rabbimiz için oruç tutuyoruz. Ramazan'da normal vakitlerden aylardan daha fazla namaz kılıyoruz. Ramazan'da teravih ve nafile namaz da kılıyoruz. Diğer aylardan daha fazla sadaka veriyoruz, zekâtımızı bu aya denk getiriyoruz. Diğer aylardan daha fazla yetimleri, fakirleri ve mağdurları koruyup destek veriyoruz. Diğer aylardan kat kat fazla Kur'an-ı Kerim okuyoruz. Ramazan'da misafirler ağırlıyoruz, kısaca her şey zirveye çıkıyor." şeklinde konuştu.

"Allah'u Teâla, birbirimizin derdini davasını anlama şuurunu ihsan eylesin"

Ramazan Bayramı'nın herkese mübarek olması için duada bulunan Tolan, "Bayram namazı ve bayram gününde bayram yapmış gibi hareket etmek; İslam dininin en önemli işaretlerinden birisidir. Cenab-ı Allah, Ramazan Bayramı'nı herkese mübarek eylesin. Bütün Şanlıurfalı hemşerilerimin Ramazan Bayramı'nı tebrik ediyorum. Ülkemizdeki ve yurt dışındaki din kardeşlerimizin bayramını tebrik ediyorum. Özellikle sıkıntıda olan kardeşlerimizin bayramını tebrik ediyorum. Özellikle Kudüs'te ve Filistin'deki Mümin kardeşlerimizin durumunda olan kardeşlerimiz var. Allah'u Teâla, bayramı onların kurtuluşlarına vesile eylesin. Allah-u Teâla, birbirimizin derdini davasını anlama şuurunu ihsan eylesin." ifadelerini kullandı.

"Müminlerin de bizim üzerimizde hakkı var"

Ramazan Bayramı'nda yapılacak olan ziyaretlerin öneminden bahseden Tolan, "

Ramazan Bayramı'nda yapılacak en önemli şeylerden biri aile içerisinde huzur ortamını temin etmeye çalışmaktır. Anne babamız gibi yakınlarımızdan başlamak üzere ziyarette bulunmak; mümkün değilse onlara telefonla ulaşarak gönüllerini almaktır. Komşularımızı ve dostlarımızı var mümkünse ziyaret etmek; yoksa yine telefonla aramaktır. Vefat etmiş akrabalarımızı ziyaret etmek gerekir. Müminlerin de bizim üzerimizde hakkı var. Bayram günü, onlara Yasin ve Kur'an okumak gerekir. Yine bayramda kabristanı ziyarete gitmek gerekir." diye konuştu. (İLKHA)

 





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir