• DOLAR 32.506
  • EURO 34.944
  • ALTIN 2439.99
  • ...
HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Alpaya'dan Ramazan Bayramı mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mesajında Alpaya, şunları söyledi:

"Ramazan Bayramı münasebetiyle yayımladığı mesajında, "Bayramın memleketimiz ve İslam coğrafyası için huzur ve esenliğe vesile olmasını Cenabı Allah'tan niyaz ediyorum.

Bin aydan hayırlı Kadir Gecesi'ni içinde barındıran; rahmet, mağfiret ve cehennemden kurtuluş olan Ramazan-ı Şerifi geride bıraktık; inşallah arınmış kullar olarak Bayrama ulaştık. Siz değerli hemşerilerimin Ramazan Bayramı'nı en içten duygularımla tebrik ediyor, memleketimiz ve İslam âlemi için huzur ve esenlik getirmesini Cenabı Allah'tan niyaz ediyorum.

Bayramlarımız İslam'ın şiarları, sembolleridirler. Bununla birlikte bayramlar; Müslümanların ümmet olma bilincini pekiştirerek, kardeş olmanın, ümmet olmanın gerektirdiği dayanışma ve yardımlaşmayı gösterme imkânı verirler.

İslam coğrafyasının dört bir yanında yürek sızlatan acı ve hüznün yaşandığı bu günlerde Rabbimizin İslam ümmetine hediye ettiği bayramları layıkıyla karşılamamız gerekir. Dünyanın dört bir yanında bayram yapamayan kardeşlerimizin olduğunu ve bu kardeşlerimizin bayram yapamamasının asıl nedenin kardeşliğimizin ve ümmet olma şuurumuzun zedelenmesi olduğunu unutmamalıyız. Ümmetin, içerisinde bulunduğu sıkıntılardan kurtulmasının yolu; aynı kıbleye yönelen, aynı safta Rabbinin huzurunda duran, aynı günlerde bayram yapan Müslümanların bayram dayanışmalarını hayatın her alanına taşımasından geçer.

Bu bayramda da gönlü kırık mazlumları, boynu bükük yetimleri, gözleri yollarda ziyaretçi bekleyen yaşlıları, mahrum ve muhtaçları ziyaret ederek bayramın gereğini yerine getirmeliyiz. Tanıyıp tanımadığımız, aidiyetinin ne olduğuna bakmaksızın komşularımız ve karşılaştığımız herkesle bayramlaşıp Rabbimizin bize hediye ettiği bu müstesna günün gereğini yerine getirmeliyiz.  

Bu vesile ile başta memleketimiz ve ülkemiz olmak üzere bütün dünya Müslümanlarının Ramazan Bayramı'nı bir kez daha tebrik ediyor; bayramın İslam âlemine ve tüm insanlığa sulh, selamet, huzur ve sükûnet getirmesini Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum." (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir