• DOLAR 32.443
  • EURO 34.742
  • ALTIN 2441.89
  • ...
Diyarbakır'da en çok tercih edilen tatlı: Diyarbakır tescilli kadayıfı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Diyarbakır'ın tescilli tatlı türlerinden olan burma kadayıf, Diyarbakırlıların vazgeçilmezi haline gelmiş durumda.

 

Salgın sürecinden sonra ilk kez pastanelerden veya tatlı ustalarından bayramlık baklava ve tatlılarını alanların kimisi Diyarbakır'ın meşhur burma kadayıfından vazgeçemezken kimileri ise fiyat artışlarından dolayı biraz daha uygun bütçeli tatlıları tercih ediyor.

Merkez Kayapınar ilçesinde bir tatlı salonunda çalışan 18 yıllık Kadayıf Ustası Mahmut Akdivar, bayram münasebetiyle yoğun olduklarını belirterek "Yoğun bir çalışma metoduyla yani çift vardiya ile çalışıyoruz. Arife günü münasebetiyle yoğun çalışma sürecinin sonuna geldik. Bu yıl üretimimiz biraz daha fazla. Geçtiğimiz yıl bilindiği üzere pandemi süreciydi ve ondan dolayı herhangi bir ziyaretleşme söz konusu değildi. Haliyle tatlı türleri evlere servis yapılıyordu. Doğal olarak bu sene geçen yıla nispeten biraz daha hareketli." ifadelerini kullandı.

"Diyarbakır'a gelen yerli ve yabancı turistler tescillenmiş kadayıfı tercih ediyor"

Diyarbakır'ın tescillenmiş kadayıfına da değinen Akdivar, "Bilindiği üzere Diyarbakır'ın tescillenmiş kadayıfı var. Buna cevizli veya fıstıklı burma diyoruz. Diyarbakır'a gelen yerli ve yabancı turistler tescillenmiş Diyarbakır kadayıfını almadan gitmiyorlar. Gerçek manada cevizli burmada ayrı bir tat var. Bizlerde tescillenmiş kadayıf alanında adayız ve o hizmeti en güzel şekilde vermeye çalışıyoruz." dedi.

Üretim ve satışını gerçekleştirdikleri tatlı türlerinin kalitesine vurgu yapan İşletme Sahibi Lütfü Karacaoğlan ise "Geçtiğimiz yıl salgın durumundan dolayı halk evinden çıkamıyordu ve bizim de evlere servis hizmetimiz vardı. Çok şükür bu sene salgın etkisini yitirdiğinden dolayı müşterilerimiz bizzat gelip ağız tatlarına göre tercihlerini sunabiliyorlar." şeklinde konuştu.

Karacaoğlan, "Geçen sene salgın dönemi olsa da fiyatlarda herhangi bir yükseliş söz konusu değildi, halkın alım gücü daha yüksekti. Bu sene ise alım gücü biraz daha düşmüş. Tatlılarımız birinci kalitede olduğundan ve de halkın alım gücü düşük olduğundan biraz daha fiyatı makul olan tatlıları tercih ediyorlar. Fıstığımızı birinci kalite olarak Gaziantep'ten, yağımızı Şanlıurfa'dan getiriyor ve ustalarımızın özenli çalışmalarıyla 41 baklava ve 40 kadayıf çeşidimizle halkımızın hizmetindeyiz." diye belirtti. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir