• DOLAR 34.061
  • EURO 37.946
  • ALTIN 2808.132
  • ...
Konya'da İmam Hatip Lisesi temel atma programı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA- Konya eski müftülerinden, Kapu Camii Vaizi Tahir Büyükkörükçü adına yapılacak olan İmam Hatip Lisesi ve Eğitim Kompleksinin temel atma töreni yapıldı. Temel atma programına Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Milletvekilleri, Konya Valisi, Belediye başkanları ve kalabalık vatandaş topluluğu katıldı.

 

Konya’nın önemli din adamlarından 5 Mart 2011  tarihinde vefat eden Tahir Büyükkörükçü’nün bir camiden sonra ismi bir liseye de verilmiş oldu.

 

Açılış töreni İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Hafız Ahmet Yılmazın Kuran tilavetiyle başladı.  Programda kürsüye çağrılan Tahir Büyükkörükçünün oğlu Abdurrahman Büyükkörükçü babası adına yapılacak İmam Hatip Lisesi yapımında emeği geçenlere ve programa iştirak eden herkese teşekkür ederek,  “Rahmetli babam 99 oğlum olsa hepsini İmam Hatipten geçiririm derdi. Umuyorum ve inşallah bu müesseseden kıyamet sabahına kadar nice Tahir Büyükkörükçüler yetişir” dedi.

 

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ise, ”Öyle müesseseler var ki milletin geleceğine derin izler bırakırlar. Öyle derin şahsiyetler var ki o derin izlerin öncülüğünü yaparlar. Bugün Tahir Büyükkörükçü İmam Hatip Lisesi bir müessese ile bir şahsiyetin ismini bir araya getiren bu güzel eserin temel atma törenine katılmaktayız. İnşallah bu açılış töreninde bulunmak hepimiz için büyük bir onur vesilesidir. Allah’a hamd olsun. “ ifadelerini kullandı

 

Davutoğlu ile protokolde olan misafirler çağrılarak temel atma töreni gerçekleştirildi.

 

Meram Belediyesi ve TİMAV (Türkiye İmam Hatipliler Vakfı) katkılarıyla yapılacak olan İmam Hatip lisesinin 36 derslik, 200 kişilik yurt  kapasiteli ve spor kompleksinden oluşacağı ifade edildi.(İlyas Yavuz-Mehmet Eskin-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir