• DOLAR 34.098
  • EURO 38.099
  • ALTIN 2875.028
  • ...
Van'da ilk kitap fuarı açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Kültür Bakanlığı, Van Valiliği, Van Belediyesi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Yüzüncü Yıl Üniversitesi ve Kültür Kenti Vakfı'nın işbirliğiyle Van’da ilk defa bir kitap fuarı açıldı.

 

Açılan fuar öncesi, Van Ticaret Sanayi Odası (VATSO) Konferans Salonu'nda bir program düzenlendi. Toplantıya; Van Valisi Münir Karaloğlu, Van milletvekilleri Burhan Kayatürk, Mustafa Bilici ve Gülşen Orhan Özdal Üçer, Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Van Emniyet Müdürü Ümit Yurdakul, VATSO Başkanı Mirza Nadiroğlu, sivil örgütü kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve velileri katıldı.

 

Programda bir konuşma yapan Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, kitapların yasaklandığı bir coğrafyada yaşadıklarını söyleyerek halen Kürtlerin kimlik talebini bela olarak niteleyen yöneticilerin var olduğunu aktardı.

 

Van Valisi Münir Karaloğlu ise, millet olarak çok okumadıklarını belirterek, "Yapılan araştırmalara göre millet olarak çok okumadığımız görülür. Tabii ki İslam'ın ilk emri okudur. Bizim kültürümüzde, dinimizde okumak önemlidir. Okumak çok önemlidir ama maalesef çok okumuyoruz” dedi.

 

 

Yapılan konuşmaların ardından birçok şair ve yazarın katılımı ile birlikte fuar açılış kurdelesi kesilerek stantlar gezildi.

 

31 Mayıs'a kadar açık kalacak olan kitap fuarında 70 yayınevi bulunuyor. 75 yazarın katılacağı fuarda 50 söyleşi, 72 de imza organizasyonu olacak. (Fırat Arslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir