• DOLAR 34.103
  • EURO 38.146
  • ALTIN 2875.028
  • ...
BDP`den HÜDA PAR Açılışına Hazımsızlık
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Hür Dava Partisi Diyarbakır İl Başkanlığı tarafından yarın yapılacak olan teşkilat binası açılışı nedeniyle kentin merkezi caddelerine ve işlek bazı noktalara asılan dev afişler, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Zabıta Ekipleri tarafından hukuk dışı bir hazımsızlık sonucu söküldü.
“Afişlerimizi BDP’li Belediye söktü”
HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığı açılışı davet afişlerinin BDP’li belediyeler tarafından söküldüğünü ifade eden Diyarbakır İl Başkanı Vedat Turgut, “Malumunuz olduğu üzere 26 Mayıs 2013 tarihinde saat 17.00’de parti il binamızın önünde partimizin açılışı olacaktır.
Bu bağlamda bir aya yakındır yaptığımız hazırlıklar bitme aşamasındadır. Dolayısıyla 26 Mayıs 2013 Pazar günü saat 17.’00de yapılacak olan etkinliğimize bütün halkımızı zaten davet etmiştik.
Ancak bir hususu halkımızla paylaşmak istiyoruz. Halkımızı davet etmek üzere cadde afişlerini kimi noktalara asmıştık. Nitekim BDP’li Büyükşehir Belediyesi Zabıtaları tarafından bazı afişlerimiz yerlerinden sökülmüştür” ifadelerini kullanarak BDP’li Belediye’yi halka şikâyet etti.
 
Sadece İslami etkinlik afişleri görüntü kirliliği oluşturuyor
BDP’li Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin görüntü kirliliğini gerekçe olarak gösterdiğini ifade eden Turgut, “Gerekçe olarak ise, vermiş oldukları yazılarda, ‘Son dönemlerde afiş asma konusunda artan yoğun talepler kentte görüntü kirliliği oluşturmaktadır.
Bu nedenle belediyemize yapılan etkinlik afiş asma talepleri kabul edilmemektedir. Dolayısıyla afiş asma talebiniz uygun görülmemiştir’ şeklinde bir yazı bize gönderilmiştir. İşin ilginç tarafı BDP’li belediyeye yakın olan kimi STK’ların ve kurumların afişleri halen asılı durumdadır.
Biz afişlerimizi astıktan sonra kimi afişler bizden sonra asılmasına rağmen, maalesef sadece bizim afişler ve Peygamber Sevdalıları Platformu’na üye Sahabe-Der’in ‘Fetha Amed Diyarbakır’ın Fethi’ ile ilgili yapacağı etkinlik afişleri indirilmiştir” cümlelerini kullandı.
 
“Kendisini belli kesimlere hizmet etmeye vakfetmiş belediye yanlış yapıyor”
Belediye başkanlığına seçilen kişilerin fikir ayrımcılığı olmadan, amaçlarının halka hizmet olması gerektiğini vurgulayan Turgut, “Bu insanların yaptığı düşündürücüdür. Zira bu belediyeler tüm halkın belediyesidir.
Dolayısıyla bütün halka hizmet etmek zorundadır. Sadece belirli kesimlere hizmet etmek üzere kendini vakfetmiş bir belediye elbette ki yanlış yapmaktadır. Bu yanlışlıklarını biz kamuoyuna ve ilgililere duyuruyoruz” dedi.
(Hüseyin Yalçın - İLKHA)
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir