• DOLAR 34.103
  • EURO 38.146
  • ALTIN 2875.028
  • ...
Tes-Çağ:`AKP, Yasakçıların Bayraktarlığını Yapıyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- Mersin Valiliğinin yayınladığı bir genelge ile resmi olarak kendi kurum ve kuruluşlarında çalışacak olan başörtülü personelin başı örtülü olarak çalışmayacağına dair yasakçı zihniyete bir tepki de Tesettüre Çağrı Platformundan geldi.  Tesettüre Çağrı Platformu, Müslüman halkın inançlarını yaşama noktasında yasakçılığı gelenek haline getiren cumhuriyet rejiminin bayraktarlık ve bekçiliğini AKP’ hükümetinin emri altında ki mülkü amirlerin devraldığını belirtti.
 
“Yasakçı zihniyet yüzbinleri mağdur etti”
Yazılı basın açıklamasıyla yasakçı genelgeye tepki gösteren Tesettüre Çağrı Platformu Başkanı Mehmet Duyu, on yıllardır Müslüman bayanların inançlarının gereği, aynı zamanda İslam’ın kuvvetli şiarlarından olan ‘Tesettürlerine’ bürünerek bir hayat sürmelerine müsaade edilmediğini belirterek,  bundan dolayı binlerce, yüzbinlerce bayanın mağdur edildiğinin altını çizdi.
 
“Hükümet çelişkiler içerisindedir”
Bu gün rejimin başında olanların yakınlarının da bu zulüm karelerinden paylarına düşeni almış olduğunu söyleyen Duyu, açıklamasının devamında, “İşin daha garip ve anlaşılmaz, aynı zamanda traji-komik tarafı ise,  bir taraftan ‘Meclis Anayasa uzlaşma komisyonları’ kurulmuş, yeni bir Anayasa hazırlama aşamasındayken, dört partinin mutabakat sağladığı ‘Hiçbir insan inancının gereğini yerine getirirken ayrımcılığa tabi tutulamaz’ maddesini geçirirler iken, diğer yandan, ‘Yaz genelgesi’ adı altında, İçişleri Bakanlığı adına bir genelge yayınlanarak Müslüman bacılarımızın işlerine giderlerken, başlarının açık, saçlarının taralı ve düzgün olması şartını koşacaklar” ifadelerini kullandı. 
 
“Müslüman halk her türlü ayrımcılığa tabi tutuluyor”
Tesettür yasakçılığını ve yasakçı zihniyeti devam ettirilmek istendiğine dikkat çeken Duyu,  başka dinlerin mensuplarının inançlarının gereğini yerine getirebildiklerini, bir ayırımcılığa tabi tutulmadığını, Müslüman halkın ise her türlü ayırımcılığa ve yasaklanmalara tabi tutulmaya devam ettiğini ifadelerini dile getirdi.
 
“Hükümet işgüzar valilerden hesap sorsun”
Meydanlarda başörtüsü konusunda halka namus sözünü verenlerin, halen geveleyip durarak, yasakçı dayatmalarda bulunduğunu açıklayan Duyu,  “ Öğrenim genelgesine gelen tepkiler üzerine Bakan değiştirdiniz ama genelge olduğu gibi yerinde duruyor! Yeni eğitim-öğretim yılı gelmeden bu Müslüman halkı rahata kavuşturmanız gerekmiyor mu? Yeni yaz genelgesini İçişleri Bakanlığı yayınlamadı diyorsunuz. Öyle ise bu işgüzar valilerin hakkından gelmek sizin göreviniz değil midir?” diye sordu.
 
Söz konusu genelgelerin zulüm dolu, aynı zamanda Allah’a ve Resulüne başkaldırı hükmünde olduğu ifadelerine yer veren Duyu, genelgelerin hemen geri çekilmesini isteyerek, Ak Parti’y de ‘CHPAK PARTİ’ olarak nitelendirdi.
 
Duyu açıklamasının devamında, “Bütün zulüm sahiplerinin karşısında durduğumuzu, mazlumların yanında, onların haklarını savunmaya devam edeceğimizi deklare ederken, zulüm uygulamalarına imza atan hükümeti ve mülki amirlerini Züntikam olan yüce Allah’a havale ediyoruz”  şeklinde açıklamalarda bulundu. (Osman İçli-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir