• DOLAR 34.155
  • EURO 37.984
  • ALTIN 2882.577
  • ...
"Türkiye'de Dini Hayat Araştırması" yapılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Bursa Bölge Müdürü Ünal Can, TÜİK’in “Türkiye’de Dini Hayat Araştırması” başlattığını duyurdu.

 

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından verilen hizmetlerde verimliliğin artırılması ve kuruluş amacına uygun hizmet üretilebilmesi için, hizmet alanları hakkında doğru ve nesnel bilgileri belirlemek, hizmet alanlarının gerçekçi bir resmini çizmek için bu çalışmanın başlatıldığını söyleyen Can, “Amaç Türkiye’de dini hayatı bütün çeşitliliği ile inceleyerek gündelik hayatta dinin hangi statü, sembol ve dillerde var olduğuna ilişkin toplumun algısını tespit etmektir” dedi.

 

Türkiye genelinde 37 bin 624 hane halkı ziyaret edilerek yürütülen araştırmanın, Bölge Müdürlüğü kapsamında bulunan Bursa, Eskişehir ve Bilecik illerinden rastgele seçilen bin 952 hane halkı ile yapılacağını bildiren Can, “Hane halkında bulunan 18 ve üzeri yaşta örneğe çıkan bir fert ile anket gerçekleştirilecektir” dedi.

 

 Anket soru kâğıdında yer alan soruların bir bölümü fertlerin kişisel özelliklerine ilişkin (yaş, cinsiyet, eğitim durumu, medeni durum, vb.) olacağını söyleyen Can, “Soruların bir bölümü de algı niteliğindedir” dedi. (Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir