• DOLAR 34.159
  • EURO 37.996
  • ALTIN 2884.42
  • ...
"Uyuşturucudan kurtulmanın tek yolu İslami eğitimdir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Uyuşturucu madde kullanımının geldiği seviyeye dikkat çeken Bitlis İl Müftüsü İmran Kılıç, bundan kurtulmanın tek yolunun  İslami bir eğitim ile olduğunu ifade etti. Kılıç, “ Bugün Allahtan, Peygamberden ve İslam dan uzak bir şekilde yetiştirilen gençliğimiz, uyuşturucu madde kullanma bağımlılığı haline gelmiştir.” dedi.

 

İnsanlar İslam dan uzaklaştıkça, uyuşturucuya yakınlaşıyor

Kılıç şöyle konuştu: “Daha düne kadar aileler çocuklarını İslami bir edeple, terbiyeyle ve eğitimle yetiştirdiğinde, bu çocuklar esrar, eroin, morfin gibi uyuşturucu maddelerin isimlerini dahi bilmezken, bugün gerek aile ortamında, gerek çevre ortamında gerekse de okul ortamında bu gençlere yeterli derecede İslami eğitim verilmediği için, onlara bu uyuşturucu maddenin zararları anlatılmadığı için, onları bu maddelere müptela edenlere gerekli müdahaleler edilip tedbir alınmadığı için, maalesef gençlerimiz uyuşturucu maddelere müptela olmuş durumdadır."

 

Neslimize musallat olmuş en büyük terör uyuşturucu maddedir

Neslimize musallat olmuş en büyük terörün uyuşturucu madde olduğuna dikkat çeken Kılıç,“Bugün ülkemizde bir tarafta cinayetle, terörle uğraşırken; bir taraftan da asıl neslimizi ve gençliğimizi tehdit eden en büyük terör olan uyuşturucu maddeyle mücadeleyi yapmıyoruz. Bugün uyuşturucu maddeler alenen satılmaktadır. Bu zehirli maddeyi satan tacirler artık okullarımızın önünde dahi rahatça satmakta ve çocuklarımızın hayatını tehlikeye atmaktadırlar. Gözlerimizin önünde bu müptelaya kapılan çocuklarımız eriyip gitmektedirler.  Kendisinde uyuşturucu yakalanan gençler, içici olduğunu beyan ederek kurtulmaktadırlar.

 

Artık harabe mekânlar ve tenha sokaklar uyuşturucu mekânları olmuş

 Alınmayan tedbirler veya yetersiz alınan tedbirler nedeniyle artık gençlerimiz rahatça kullanıyor. Kullanmakla da yetinmediği gibi bunu bir meslek haline getirerek toplumu maddi ve manevi olarak tahrip etmektedirler. Daha önce Bitlis’te uyuşturucu kullananların sayıları parmak ile gösterilecek kadar iken, bugün artık terk edilmiş, harabe evlerde, tenha sokaklar da alkol ve uyuşturucu madde kullanan gençlerden geçilmiyor. Son zamanlarda Bitlis’te uyuşturucu madde bulundurmak ve kullanmaktan dolayı gözaltına alınan insanlar bu durumun ciddiyetini ortaya koymaktadır” ifadelerini kullandı.

 

Devlet, caydırıcı yasal düzenlemeler yapmalıdır

Devlet başta olmak üzere sivil toplum kuruluşlarına ve halka büyük sorumlukların düştüğünü ifade eden Kılıç, “ Her birimize bir değil, birden fazla görev düşmektedir. Devlet, bu gençlerimizi zehirlemeye çalışan uyuşturucu madde satıcılarına, üreticilerine ve buna destek verenlere yönelik ciddi anlamda tedbir alması gerekir. Okulların önünde çocukları zehirleyenlere fırsat vermemeli ve uyuşturucu madde kullanan ve satanlara yönelik caydırıcı yasal düzenlemeler yapmalıdır. Bu konuda da toplumu bilinçlendirmelidir. STK lara, halka ve ailelere düşen görevler ise seminerler yapılarak uyuşturucunun zararları anlatılmalı ve bu konuda gençler zararlı alışkanlıklara karşı bilinçlendirilmelidir. Bununla beraber uyuşturucu maddenin ilk ayağı olan tütün ve tütün mamullerinin de zararları anlatılmalıdır” şeklinde konuştu. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir