• DOLAR 32.331
  • EURO 35.052
  • ALTIN 2284.383
  • ...
"Suriye'ye dönmem" diyen mültecilerin oranı yüzde..
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Birleşmiş Milletler Göçmen Ofisi'nin yaptığı son araştırmada Suriyelilerle ilgili çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı. Araştırmada Suriyelilere, "Ülkenize geri döner misiniz?" sorusu yöneltilirken, Türkiye'de yaşama süresi uzadıkça "Suriye'ye dönerim" diyenlerin sayısının ciddi oranda azalma olduğu kaydedildi.

Geçici koruma altında 3 milyon 769 bin Suriyeli yaşıyor!

Resmi rakamlara göre Türkiye'de "geçici koruma" altında 3 milyon 769 bin Suriyeli yaşıyor. Son günlerde siyasette tartışma konusu olan Suriyelilerin ülkelerine geri dönme konusu sıcaklığını koruyor.

Birleşmiş Milletler Göçmen Ofisi'nin yaptığı son araştırmada "Türkiye'den ayrılır mısınız, Suriye'ye geri döner misiniz? Dönerseniz neden ve dönmezseniz neden?" gibi soruların cevabı arandı.

Araştırmada ortaya çıkan sonuç şaşırtıcı oldu. Türkiye’de kalma süreleri uzayan Suriyelilerin "Suriye'ye dönerim" diyenlerin sayısının ciddi oranda azaldığı görüldü. 2017'de "Suriye'ye dönmem" diyenlerin yüzde 17'yken bu oran 2019'da yüzde 52'ye, 2020'de ise yüzde 78'e kadar çıktı.

Neden Suriye’ye dönmek istemiyorsunuz?

Birleşmiş Milletler Göçmen Ofisi'nin araştırmasında "Ülkeme dönmem" diyen Suriyelilere yöneltilen bir başka soru ise bunun nedenine ilişkin "Neden Suriye'ye dönmek istemiyorsunuz?" oldu. Araştırmaya katılanların yüzde 70'i Suriye'nin güvenli olmadığını söylerken, yüzde 30'luk bir kesimin TC vatandaşlığı almak istediğini söylediği görüldü.

Bu haberler de ilginizi çekebilir