• DOLAR 32.792
  • EURO 35.206
  • ALTIN 2452.225
  • ...
Gaziantep’te aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu meydana gelen kazalar kamerada
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Kentte son bir hafta içerisinde meydana gelen trafik kazaları Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) ile Plaka Tanıma Sistemi (PTS) kameralarına yansırken, kazaların çoğunluğunun ise aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu meydana geldiği görüldü.

İl Emniyet Müdürlüğü, kentte farklı tarih ve bölgelerde meydana gelen trafik kazalarının görüntülerini basın ile paylaştı.

Şehrin değişik bölgelerinde meydana gelen maddi hasarlı kazaların genellikle de sürücü hatalarından kaynaklandığı görülürken, birçok kazanın yer aldığı görüntülerde, sürücülerin hızları ise dikkat çekti.

Aşırı hız, dikkatsizlik ve bir anlık dalgınlığın gözler önüne serildiği kazalarda can kaybı yaşanmazken, bir kişi hafif şekilde yaralandı.

İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri “trafik saygı ve sabır demektir. Başkasından bekleme kurallara önce sen uy.” mesajıyla sürücüleri daha dikkatli olmaya, kurallara uymaya ve hız yapmamaya davet etti.

Öte yandan, motosiklet sürücülerine yönelik 23-25 Nisan 2022 tarihlerinde yapılan denetimlerde ise 1002 motosiklet ve sürücüsünün kontrol edildiği, 133 sürücüye trafik kurallarını ihlal etmekten cezai işlem uygulandığı ve 15 motosikletin trafikten men edildiği bildirildi. (İLKHA)





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir