• DOLAR 34.252
  • EURO 37.044
  • ALTIN 3024.716
  • ...
Gaziantep'te “Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı” düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sağlık Bakanlığı tarafından 81 ilde eş zamanlı olarak başlatılan ve bu kapsamda Gaziantep’te de Valilik himayesinde İl Sağlık Müdürlüğünün koordinesinde 2 gün sürecek “Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı” yapıldı.

Bağımlılık hakkında farkındalık kazandırılması amacıyla İl Sağlık Müdürlüğü 'Ben Olsaydım' adı verilen çalıştayda uyuşturucu, tütün, alkol ve davranışsal bağımlılıklarının önüne geçilmesi hedefleniyor.

2 gün sürecek çalıştayda Gaziantep’te mevcut bağımlılık ile ilgili sorunları tespit etmek, bu sorunların tespitine yönelik çözüm önerilerini bulmak amacıyla uyuşturucu, alkol, tütün ve davranışsal bağımlılık konuları ele alındı.

Uyuşturucu, tütün, alkol ve davranışsal bağımlılık konularına yönelik genel durum ve değerlendirmelerin “Ben Olsaydım” teması altında ele alındığı, toplumu ve insanlığı olumsuz etkileyen bağımlılıkla mücadelenin daha etkin yürütülmesi için konuya ilişkin sorunların tespit edilerek çözüm önerilerinin değerlendirildiği çalıştay, Gaziantep Valisi Davut Gül’ün açılış konuşmasıyla başladı.

Şehit Hüseyin Gümüş İmam Hatip Ortaokulu toplantı salonunda düzenlenen çalıştayda Doktor Saime Nilgün Keloğlu tarafından toplumu ve insan sağlığını olumsuz etkileyen bağımlılıkla mücadele alanında Gaziantep’te yapılan faaliyetlere ilişkin sunum gerçekleştirildi.

Çalıştayın sonucunda elde edilen çözüm önerilerinin bir rapor haline getirilerek Sağlık Bakanlığına gönderileceği ifade edildi.

Çalıştaya Vali Davut Gül’ün yanı sıra Cumhuriyet Savcısı Özkan Nar, İl Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ, İl Jandarma Komutanılığından Jandarma Yarbay Mehmet Diki, İl Sağlık Müdürü Doktor Ümit Mutlu Tiryaki, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir