• DOLAR 32.489
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2441.591
  • ...
Alkolmetreyi reddeden sürücüye ağır ceza
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AK Parti`nin verdiği önergenin kabulüyle, turizm bölgeleri de dahil 22.00 ila 06.00 saatleri arasında perakende alkol satışı yasaklandı. Yasanın getirdiği bir başka önemli düzenleme de teklifte 1.00 olan alkollü araç kullanmadaki promil sınırının 0.50`ye çekilmesi oldu.

Trafik kontrolunda alkolmetreyi üflemeyi reddeden sürücülere de 2 bin lira ceza kesilecek ve ehliyetlerine iki yıl el konacak. Yasanın görüşmeleri sırasında iktidarla muhalefet arasında sık sık tansiyon yükseldi. CHP Ankara Milletvekili Levent Gök`ün, "Siyaset kurumu ahlaka dayanır ama bu sizde yok. Nasıl insanlarsınız böyle" sözleri kavga çıkardı. AK Parti ve CHP milletvekillerinin kürsüye doğru yönelmesiyle arbede yaşandı.

NE DEDİLER?

İktidar savundu muhalefet kızdı

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ: Alkollü içecekler konusunda Avrupa`da ve Amerika`da olan standartlar Türkiye`ye taşındı. Kaldı ki turizm yerlerinin bundan etkilenmesi söz konusu değil.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu: Türkiye`de alkole başlama yaşı 14`e indi. Kronik hastalıkların nedenlerinden biri alkol. Trafik kazalarının sebepleri arasında da alkol üçüncü sırada.

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi: AKP`nin hareket noktası, bireyin hak ve özgürlüklerine müdahale etmek. İkinci Abdülhamit dahi bu konuda AKP hükümetinden çok daha özgürlükçü anlayışa sahipti.

Kaynak: Sabah

Bu haberler de ilginizi çekebilir