• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
​Molla Derdiyok: Kadir Gecesi'nde kendimizi Allah'a affettirelim
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Adana'nın kanaat önderlerinden Molla Ekrem Derdiyok, Ramazan ayının son 10 gün içinde ve tekli gecelerde olduğu belirtilen Kadir Gecesi'nin önemi hakkında uyarı ve tavsiyelerde bulundu.

Hazreti Peygamber'in, Ramazan ayının son 10 gününde ibadetlerini daha da arttırdığına dikkat çeken Molla Ekrem Derdiyok, bunun sebebininse ‘Kadir Gecesi’ olduğunu belirtti.

Kadir gecesi bin aydan hayırlıdır

Kadir gecesine özel bir sure indirildiğini ve bu gecenin içinde bulunmadığı bin aydan daha hayırlı olduğunu vurgulayan Derdiyok, "Öyle bir gecedir ki bu geceyi ihya ve ibadet etmekle geçirmek, bir insanın 83 yıl- bir ömür boyu-Kadir Gecesi'nin içinde bulunmadığı ibadetine denktir. Yani bir anlamda Allah, Peygamberimizin ümmetinin günahlarının bağışlanması, hayır ve mükafatlarının artmasının bahanesini arıyor. Onu da belli gecelerin içene koymuştur. İşte o mübarek gecelerden, zaman dilimlerinden biri de Kadir Gecesi'dir. Bizleri yaratan, bizden kendisine kul olmayı, rızasını talep etmeyi, onu memnun etmeyi, kendimizi ona bağışlatmayı ve günahlarımızı mağfiret etmeyi istiyor. Bunu da bizi belli zaman dilimi için teşvik ederek yapıyor." dedi.

Kadir gecesi büyük bir fırsattır

Kadir Gecesi'nde, Hazreti Ayşe’nin sorusu üzerine, Hazreti Muhammed'in; "Allah'ım sen affedicisin, affı seversin, beni de affet" duasını sıkça dile getirdiğini aktaran Derdiyok, "İnsanlarımız muhakkak bu duayı yapmalılar ki bu geceyi fırsat bilmeli ve kendilerini affettirmeye çalışmalıdırlar. İmkanlar dahilinde çevresindeki fakir, miskinlerin ellerinden tutarak sadaka vermeli, hayatta olan anne ve babalarının elini öpüp, gönüllerini ve dualarını almalıdırlar. Özellikle de Alak Suresini anlayarak, düşünerek ve Kadir suresinin de üzerinde durarak, tefsiriyle okunmalı ve hayatın merkezine alınmalıdır. Bunu Kadir Gecesi'nde başarabilirsek, inanıyoruz ki yaratılış sebebimiz olan Allah’a ibadet etmede, hiçbir kusur göstermeksizin en ekmel veçhiyle, yerine getiren Allah’ın salih kullarından olmuş oluruz." ifadelerini kullandı.

Kadir Gecesi'nin inanlar için büyük bir fırsat olduğunu ve kaçırılmaması gerektiğine vurgu yapan Derdiyok, şunları kaydetti: "Çünkü Allah’ın rahmet peygamberi der ki, her kim Kadir Gecesi'nin hayır ve feyzinden mahrum kalırsa, bütün hayırlardan mahrum kalmıştır. Bu ne demektir? Kadir gecesi o kadar hayrı, iyilik ve güzellikleri içinde barındırıyor ki o geceden mahrum kalan bir insan, sanki hiç hayır yapmamış gibi, dünyada mahrum kalmış gibidir. Madde şekline gidersek şunu söyleyebilirim, istiğfar edeceğiz, namaza duracağız ve dua edeceğiz ve Kur’an’ı Kerim’i tefsirine, mealine bakarak okuyacağız."

Ramazan ayında kazanılan manevi güzellikler, diğer aylara da taşınmalı

"Ramazan Kur’an, nübüvvet, risalet, ümmet, mağfiret ve bereket ayıdır. Ramazan ayından aldığımız dersler vardır." diyen Derdiyok, "Biz, Ramazan ayı için şunu söylüyoruz; ayların efendisi, 11 ayın sultanı. Bu, şu demektir: Efendinin kölesi üzerinde sözünün ve hükmünün geçerli olması. Ramazan okulu dediğimiz bu ayda, almış olduğumuz manevi iklimi, o güzelim ahlakı, prensipleri ve ibadetleri diğer aylara da taşımamız gerekiyor." dedi.

Orucun, çokça okunan Kur’an’ın, verilen zekât, fitre, sadakaların ve camide kılınan namazların bir prensip haline getirilmesi ve devam ettirilmesi gerektiğini söyleyen Derdiyok, "Ramazan ayı dışında da fakirler gözetilip, elinden tutmalı ve ihtiyacı gidermelidir. Ramazan ayında elde etmiş olduğumuz bu güzelim ahlakla, inşallah Rabbimizin huzuruna gidersek, mutlu olarak gideriz. Rabbim, bizi nefsimizin, şerlilerin şerrinden muhafaza eylesin ve on bir ayın sultanı Ramazan ayının hürmetinden, rabbim mahrum etmesin." diye konuştu.

(İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir