• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Putin talimat verdi: Birlikleri bulup imha edin!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Rusya-Ukrayna savaşında İngiliz özel kuvvetleriyle (SAS) ilgili ortaya atılan bir iddia gündem oldu. İngiliz birliklerinin savaş bölgelerinde sağlık görevlisi olarak gizli görev yaptığı iddia edildi. Rus basını, SAS'ların sabotaj ve gerilla savaşı yürüttüğünü iddia ederken; Putin'in özel istihbarat örgütüne İngiliz birliklerin bulunup imha edilmesi için talimat verdiği öğrenildi.

Sağlık görevlisi SAS’ mı?

Ukrayna'daki savaşta İngiliz özel kuvvetleri (SAS) ile ilgili ortaya atılan iddia dünya kamuoyunda geniş yer buldu. Moskova medyası, İngiliz özel kuvvetlerinin (SAS) savaş bölgelerinde sağlık görevlisi olarak gizli görev yaptığını iddia ederken, 'Putin'in kişisel CIA'i olarak anılan Kremlin Soruşturma Komitesi (IC) söz konusu birliklerin peşine düştü. Yapılan resmi açıklamada SAS'ların Lviv'de faaliyet gösterip göstermediğinin araştırıldığı bilgisine yer verildi.

Yorum yapmıyoruz!

İngiliz Daily Mail gazetesinde yer alan habere göre, İngiltere'den bir savunma kaynağı iddialar ile ilgili şu açıklamada bulundu: "Özel Kuvvetler ile ilgili haberler hakkında yorum yapmıyoruz, özellikle Rus haber ajansları tarafından yapılanlara yorum yapmıyoruz. Çünkü spekülasyonlar insanların hayatlarını riske atabilir, bu yüzden raporları ne onaylıyoruz ne de reddediyoruz" dedi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir