• DOLAR 32.455
  • EURO 34.749
  • ALTIN 2439.89
  • ...
Ramazan ayında oruç tutmayanların tutanlara karşı saygıları azalmış durumda
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Eski Ramazanlarda insanların birbirlerine karşı şefkat ve merhametle davrandığı, yardımlaşmanın had safhada olduğu şu anda ise bu hasletlerin neredeyse kalmadığı açık bir şekilde görülüyor.

Günümüzde oruç tutanların geçmiş yıllara oranla çok daha az olduğunu belirten Mustafa Arslan, “Eskiden birisi oruç tutmadığı zaman kimse bilmiyordu. Oruç tutmayan o kadar gizliyordu ki kimse onun oruç tutmadığını anlamıyordu. Bu zamanda ise insanlar meydanlarda açık bir şekilde yiyip içiyorlar.” dedi.

“Bu asırda oruç tutan gizli oruç tutmayanlar ise aşikârdır”

Bu asırda oruç tutan gizli oruç tutmayanlar ise aşikâr olduğunu söyleyen Arslan, “Eski devirlerdeki inanç itaat bu asırdakinden daha üstündü. Bir insan çıkıp da Allah böyle buyurmuştur dediği zaman 40-50 yaşındaki insanların gözyaşları yağmur gibi akıyordu. Bu gün baktığımızda insan nerededir. Hangi seviyede ne için çalışıyor neyden haberdardır. Sabahtan akşama kadar elinde telefon var. Telefon hariç hiçbir şey bilmiyor. Telefon reklamında ne varsa onu diyor.” diye belirtti.

 

“Günümüzde ne dünya marifeti nede din marifeti kalmış”

Arslan, “Telefondaki bilgilerin çoğu yalan ve yanlış haberlerdir. Allah muhafaza çoğu bataklıktır. Eskiden böyle değildi. Eski zamanlarda Müslümanlar bir şeylerden bahsettiği zaman dışarda olsa nerde olursa olsaydı. Bir âlim veya bir Müslüman gelmiştir dedikleri zaman herkes toplanıp onun yanına giderdi. En azından âlimlerden bir marifet alalım diye çaba gösterirlerdi. Ahiret marifeti almasaydılar bile dünya marifeti alırlardı. Günümüzde ne dünya marifeti var. Nede din marifeti kalmış. Çok berbat bir asırdayız. Allah bütün Müslümanları ve bizleri muhafaza etsin.” diye konuştu. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir