• DOLAR 32.571
  • EURO 35.052
  • ALTIN 2436.456
  • ...
Şanlıurfa'da Enderun usulü teravih namazı kılındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Şanlıurfa'da düzenlenen "Enderun usulü Teravih Namazı ve Ramazan Konseri" ile Osmanlı'dan günümüze uzanan bir gelenek yaşatıldı.

Teravih namazını ilahi, salâvat ve tekbirlerle güzelleştiren, beş ayrı makam icra edilerek kılınan Enderun usulü teravih namazı, Mehmet Kemiksiz ve Enderun Hafızlar Topluluğu tarafından Mevlana Camii'nde kılındı.

Osmanlı geleneğinin sürdürüldüğü ve 8 sanatçının ilahiler seslendirdiği etkinlikte ilahi konseri de verildi.

Tasavvuf Müziği Sanatçıları Sami Savni Özer, Mehmet Kemiksiz, Mustafa Akbaş, Yunus Balcıoğlu, Mustafa Alphayta, Mevlidhan Ahmet Uzunoğlu, Ramazan Kutlu ve Bilal Demiryürek ilahiler seslendirdi. Yaklaşık 2 saat süren Ramazan Konserinde vatandaşlar seslendirilen ilahilere eşlik ederken, etkinlik alanında meyan şerbeti ve çeşitli ikramlar yapıldı.

Haliliye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinliğe Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Ertuğrul Soysal, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Şanlıurfa İl Müftüsü Ramazan Tolan ve vatandaşlar katıldı.

Program, İl Müftüsü Ramazan Tolan tarafından okunan duaların ardından sona erdi.

Enderun usulü teravih:  Osmanlı döneminde uygulanan usul ile Teravih namazının her dört rekâtının sonunda güzel sesli müezzinler tarafından Ramazan ayının ruhuna uygun çeşitli makamlarda ilahiler okunması ve Peygamber Efendimize salât ve selam getirilmesidir. (İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir