• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Ramazan Bayramı öncesi yetim çocukların yüzleri güldürüldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Gaziantep İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Gaziantep Şubesi Kadın Kolları ile Danimarka Türk Diyanet Vakfı işbirliğinde başlatılan “Yetimler Bayram Etsin” kampanyası kapsamında 200 yetim çocuğun yüzü Ramazan Bayramı öncesi yapılan yardımlarla güldürüldü.

Gaziantep İl Müftülüğü yanındaki Hacı Perihan Kıymık Camii’nde düzenlenen programda yapılan yardımlarla yetim çocuklar Ramazan Bayramı öncesi sevindirildi.

 

Ramazan Bayramı öncesi kentte bulunan yetim çocukların mutluluklarına ortak olunan programda çocuklara bayramlık kıyafet, bayram şekeri ve harçlığı ile kırtasiye setlerini Gaziantep İl Müftüsü Doktor Hüseyin Hazırlar dağıttı.

Yetim çocuklara kıyafetlerini ve ayakkabılarını giydiren Müftü Hazırlar, yaptıkları yardım hakkında açıklamalarda bulundu.

Ramazan Bayramı öncesi yetim çocukların yüzünü güldürmek istediklerini belirten Hazırlar, Gaziantep İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Gaziantep Şubesi Kadın Kolları ile Danimarka Türk Diyanet Vakfı işbirliğinde başlatılan “Yetimler Bayram Etsin” kampanyası kapsamında yetim 200 çocuğa bayramlık kıyafet, bayram şekeri ve harçlığı ile kırtasiye seti dağıttıklarını söyledi.

Kampanyaya destek veren hayırseverlere ve emeği geçen herkese teşekkür eden Hazırlar, “Ramazan ayının son 10 günündeyiz. Resul Ekrem (aleyhissalâtü vesselam) Ramazan ayının son 10 gününde ibadet hayatına yoğunlaşmış ve ümmetini bu konuda teşvik etmiştir. Bizlerde Ramazan ayının bu son 10 gününde ibadetlerimizin yanı sıra sosyal sorumluluk projemiz kapsamında ‘yetimlere de sahip çıkalım, yetimlerimizi sevindirelim’ düşüncesiyle bir çalışma başlattık. 200 yetimimizi, annesiz-babasız yavrumuza yardımda bulunduk.” dedi.

Hazırlar, “Yetimler Bayram Etsin” kampanyasının Türkiye Diyanet Vakfı Gaziantep Şubesi Kadın Kolları ve gönüllerinin yaptığı çalışmalardan sadece bir tanesi olduğunu ifade ederek, “Yetimlerin gönlünü almak Cenab-ı Hakk'ın rızasına ulaşmaktır. Biz de istiyoruz ki hiçbir çocuk mahzun olmasın ve boynu bükük kalmasın. O yüzden hayırseverlerimizin emanetlerini yetimlere ulaştırmanın, hayırseverlerimiz ile yetimler arasında köprü olmanın sevincini yaşıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yetim çocukların Ramazan Bayramı öncesi yüzlerinin gülmesine vesile oldukları için mutlu olduklarını ifade eden Hazırlar, “Çocuklar gülerse dünya güler’ diyoruz. ‘Yetimler gülerse dünyada bütün sıkıntılar gider’ diyoruz. Rabbimiz memleketimizin yavrularını, İslam ümmetinin yavrularını dünyada ki hiçbir yavrumuzu mahzun bırakmasın. Milletçe bizi huzur içerisinde bayrama eriştirmesini Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

 

 

 

 

 

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir