• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Gaziantep Valiliği: Bakkal alışveriş çekinin miktarı 500 TL
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, her ailenin ihtiyaç durumuna göre 100 TL'lik alışveriş çeklerinden birden fazla dağıtılacağının duyurulmasına rağmen bazı basın organlarında 100 TL tutarında dağıtılan çeklerin bir ailenin ihtiyaçlarını gidermeyeceği yönünde haberlerin yer alması üzerine tekrar açıklama yapılması ihtiyacının doğduğu belirtildi.

Proje kapsamında, ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılacak alışveriş çeklerinin her bir ailenin çocuk sayısına ve ihtiyaca göre 5 âdete kadar verilebileceği bildirilen açıklamada, "Bu çerçevede her bir aileye verilebilecek destek miktarı 100 TL değil, 500 TL olarak belirlenmiştir. Proje kapsamında Valiliğimiz tarafından yapılan planlama ile yaklaşık olarak 15 milyon civarında bir bütçe ile 40 bin aileye ulaşmak ve hayırseverlerimizin desteği ile ihtiyaç sahiplerine yapılan yardımları aktarmak hedeflenmektedir.' denildi.

 Alışveriş çekleri ile verilen mali desteğin kamu kaynağı olmadığı ifade edilen açıklamada, çeklerin hayırseverlerin Valilik aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırdığı bağış meblağlarından oluştuğu aktarıldı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir