• DOLAR 32.47
  • EURO 34.857
  • ALTIN 2451.231
  • ...
Gaziantep Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliğinden “Meralar işgal ediliyor” uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mera hayvancılığı büyük ölçüde sona erdiği Gaziantep’te mera alanlarının azalmasına ve işgal edilmesine hayvan yetiştiricileri tepki gösterdi.

Konu ile ilgili yazılı bir açıklama yapan Gaziantep Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Osman Türkman, “Gaziantep İli Şahinbey İlçemize bağlı Kürüm ve Çörekli köyleri arasında bulunan yüzyıllardan beridir mera alanı, hayvanların yaylım alanı olarak kullanılan bin 230 dönüm yani bir milyon 230 bin metrekare alan maalesef GES (Güneş Enerji Sistemi) kurulması için Türkiye’nin en büyük holdinglerinden birine tahsis edilmiş.” dedi.

“Üreticiler hayvanlarını satmak zorunda kalır”

Mera alanlarına dokunulmaması gerektiğini ifade eden Türkman, “Üretici hayvanına yem almakta zorlanırken dağdaki mera yaylım alanları da ellerinden alınırsa hayvanlarını satmak zorunda kalır. Üretici kaybettiğinden her geçen gün köylerde yaşayan sayısı azalıyor. Zor şartlarda üretim yapmaya çalışan, gıdamızı üretmeye çalışan insanların meralarına dokunmayın.” ifadelerini kullandı.

“Meralara dokunulmamalı”

Türkiye’deki gıda enflasyonu mutfakları yaktığını ifade eden Türkman, “İnsanlar yeterli gıdaya ulaşmakta, almakta güçlük çekiyorlar. Bu yangını söndürmek için üretimi arttırmak gerekirken, üretimi azaltmayalım, üretmeye çalışanlara engel olmayalım. Birilerini sevindireceğiz diye binlerce insana haksızlık yapmayalım. Yapılan yanlıştan acilen dönülmeli, meralara dokunulmamalı. Sessiz kalan vebalini taşır. Yazıktır, günahtır.” şeklinde konuştu. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir