• DOLAR 32.482
  • EURO 34.83
  • ALTIN 2442.57
  • ...
Başbakan Erdoğan: Belgeler Elimizde
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan gündeme ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:

- Muhalefet, şu anda çok büyük bir çaresizlik, çok büyük bir acziyet yaşıyor. Hiçbir konuda politika üretmiyorlar. Hiçbir sorun karşısında ayakları yere basan, yaraya merhem olacak çare sunamıyorlar. Türkiye`nin hiçbir güncel, acil meselesini gündemlerine almıyorlar.

- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu , Türkiye`nin imajını zedelemeye başladı. Çaresizlik ve acziyet içinde bu zat, Türkiye`nin, Türkiye siyasetinin, Türkiye demokrasisinin imajına lekeler sürmeye başladı.

- Türkiye Cumhuriyeti`nin anamuhalefet partisinin Avrupa Parlamentosu`nda düştüğü durum, CHP kadar, CHP`ye gönül vermiş kardeşlerim kadar bu ülkenin vatandaşları olarak bizi de üzmüş bizi de yaralamıştır.

- CHP`lilerin milletimizle çektirdiklerinden çok daha fazla Esed ile çekilmiş hatıra fotoğrafları var. CHP`nin milletvekilleri Diyarbakır`dan çok Şam`a gittiler, Esed ile hatıra fotoğrafı çektiler.

- Reyhanlı`daki olayların içine karışanların, bunları alıp Esed`e götürdüklerine dair belgeler artık elimizde. İş bu noktaya geldi.

- Sen neyi konuşuyorsun, hangi Reyhanlı halkının, hangi Hatay`daki kardeşimin yanında olduğunu savunuyorsun? Size elçilik edenler, ne yazık ki Reyhanlı olayının planlayıcıları. Bu işin içinde olanlar.

- Biz muhacir bir neslin torunlarıyız ama aynı zamanda biz ensar bir neslin torunlarıyız. Unutmayın, şu anda Esed`in zulmünden kaçan muhacirlere benim Reyhanlı`daki kardeşlerim, ensar görevini görmeliler.

- Onlar da aynen o zaman olduğu gibi evlerini açmalılar ve onları kendileri için bir suç unsuru olarak görmemeliler ve bu oyunun arkasında çok ciddi tehlikenin yattığını bilmelidirler.

- MHP Genel Başkanı`nın mahcubiyet içinde susması gerekirken, IMF borçları ve dış borçlar konularında pişkince tavırları dikkatimden kaçmadı.

- Bugün MHP`yi marjinal solun arkasına takan MHP Genel Başkanı, 1999-2002 arasında da CHP`nin yavrusu DSP`nin kuyruğuna takılmış, Türkiye`ye çok ama çok ağır bedeller ödetmişti.

- Türkiye`nin IMF`ye borcunu ödemesi karşısında Sayın Bahçeli`nin sevinmesi, gururlanması, ülkesi ve milletiyle iftihar etmesi gerekirken, her zaman yaptığı gibi, kendine göre biliyorsunuz onun bir rakam kalabalığı var, o rakam kalabalığıyla işi geçiştirmeye çalışıyor.

- 27 Mayıs son derece önemlidir. 27 Mayıs`ı hatırlamak ve hatırlatmak son derece önemlidir. 27 Mayıs ruhu 12 Mart`ta, 12 Eylül`de ve 28 Şubat`ta tekrar tekrar hortlamıştır.

- 27 Mayıs ruhu, AK Parti`nin iktidar olduğu son 10,5 yıl içinde defalarca hatırlatılmak istenmiştir. Aradan 53 yıl geçmiş olmasına rağmen 27 Mayıs`taki o müdahaleci ruh, o tek tipçi ve dayatmacı zihniyet bugün dahi varlık gösterebiliyor.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir