• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Siirt'te hijyene uygun olmayan ortamlarda yapılan kesimler sona eriyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yaklaşık 10 yıldan beri mezbahanesi olmayan Siirt'in modern bir mezbahaneye kavuştuğunu dile getiren Hacıbektaşoğlu, incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, Mezbahane de deneme kesimlerinin tamamlandığı ve hizmete girdiğini bayrama kadar olan sürede bütün kesimlerin ücretsiz yapılacağını açıkladı.

Vali Hacıbektaşoğlu, "Burada hem deneme kesimleri, hem de eğitime almış olduğumuz personel ve kasapların burada çalışacak arkadaşlarımızın eğitimi ve tesisin testleri devam ediyordu. Bugün de geldik kasaplar odası başkanımız ve kasap esnafımızla beraber şu anda yapılan kesimleri ve sistemin çalışmasını yerinde izlemeye geldik ve görüyoruz ki şu anda ilk girişten itibaren büyükbaş, küçükbaş tamamen barkod sistemiyle sistemli bir şekilde çalışılıyor." dedi.

"Buradaki kesim ücretleri bölgedeki bütün illerden mutlaka daha da düşük olacak"

Bugünden itibaren bütün kasaplara mezbahane hizmetinin verilmeye başlayacağını söyleyen Hacıbektaşoğlu, "Bayramdan sonraya kadar ücretsiz kesim yapılacaktır. Bütün kasaplara ve vatandaşlara ücretsiz kesim yapılacak. Bayramdan sonrada normal belirlenen tarifeye uygun olarak Belediyemize ait Mezbahanede büyükbaş ve küçükbaş hayvan kesimleri yapılacaktır. Buradaki kesim ücretleri bölgedeki bütün illerden mutlaka daha da düşük olacak. Büyük bir sıkıntıdan kurtulmuş olduk. " ifadelerini kullandı.

Tam kapasite ile çalışıldığında günlük 25 hayvanın kesiminin yapılabildiği modern mezbahanede toplam 500 hayvan kapasiteli iki soğuk hava deposu ile 300 hayvan kapasiteli bir şoklama alanı bulunuyor. Mezbahene teslim edilen hayvanlar, sahipleri tarafından her aşamada elektronik ortamda takip edilebilecek. Hayvanlar veteriner tarafından muayene edilip kontrol edildikten sonra kesime gidecek ve ardından hijyenik ortamda soğuk hava depolu kamyonlarla sahiplerine teslim edilecek. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir