• DOLAR 32.443
  • EURO 34.849
  • ALTIN 2452.516
  • ...
Almanya’nın Rusya’ya ihracatı yarı yarıya azaldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Rusya’nın Ukrayna’ya savaş açması sonucunda Batı ile Moskova arasında artan siyasi gerilimlerin ardından Almanya’nın Rusya’ya ile dış ticareti yara aldı.

Almanya Federal İstatistik Ofisi (Destatis) verilerine göre ülkenin Rusya'ya ihracatı martta bir önceki yılın aynı ayına göre 1,1 milyar euro düşerek Rusya’ya ihracatı yüzde 57,5 oronında geriledi.

Destatis, Almanya’nın Avrupa Birliği (AB) ülkeleri dışına yaptığı ihracatın mart verilerini açıkladı. Buna göre, martta Almanya’nın AB dışındaki ülkelere mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış ihracatı şubat ayına göre yüzde 7,2 azalarak 52,8 milyar euroya indi.

Rusya'ya yapılan yaptırımlar Almanya'nın dış ticaretine yansıdı
Destatis açıklamasında, bu düşüşe sebep olarak, “Ukrayna'daki savaş nedeniyle Rusya'ya uygulanan yaptırımlar, diğer ihracat kısıtlama önlemleri ve şirketlerin davranışları” gösterildi.

Çin'e ihracat düşerken, ABD'ye arttı
Almanya'nın ABD'ye ihracatı aralıkta 2021'in aynı dönemine göre yüzde 21 artarak 13,5 milyar euroya yükseldi. Almanya'nın, en önemli ticaret ortağı Çin'e ihracatının yıllık bazda yüzde 1 azalışla 10,2 milyar euroya gerilemesi dikkati çekti. İngiltere'ye yapılan ihracat da yüzde 0,3 düşerek 6,4 milyar avroya geriledi.

Almanya'nın Türkiye'ye ihracatı da yüzde 8,3 arttı
Söz konusu dönemde Almanya'nın Türkiye'ye ihracatı da yüzde 8,3 artarak 2,2 milyar avro oldu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir