• DOLAR 34.081
  • EURO 37.65
  • ALTIN 2741.3
  • ...
Putin'e iletildi: Mariupol alındı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Mariupol’e düzenlenen işgal harekatıyla  ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le olan bir toplantıda konuşan Şoygu, “Mariupol Rus Silahlı Kuvvetleri ve Donetsk Halk Cumhuriyeti (DHC) Halk Milisleri tarafından Aşırı milliyetçi oluşumların kalıntıları Azovstal fabrikasının olduğu sanayi bölgesine sığındı” dedi.

Rusya Savunma Bakanı, “Azovstal’de saklananlara gelince, orada tamamen ve bütün çevre üzerinden engellenmiş durumdalar. Azovstal ile ilgili çalışmalarımızı tamamlamak için de yaklaşık 3-4 güne ihtiyacımız var” diye konuştu.

Putin, fabrikaya saldırmayı uygun bulmayarak Rus subayları ve askerlerinin hayatlarının korunmasının düşünülmesi gerektiğini vurguladı ve Azovstal bölgesinin ‘tek bir sineğin dahi’ çıkamayacağı şekilde kuşatılması gerektiğini belirtti.
“Bu sanayi bölgesini öyle bir kuşatın ki tek bir sinek dahi uçamasın” diyen Putin, Şoygu’ya ayrıca şimdiye kadar silah bırakmamış olanlara bir kez daha teslim olmalarının teklif edilmesi talimatı verdi.
Putin, “Rusya onlara canlarının ve uluslararası yasal düzenlemelere uygun biçimde muamele edileceğinin garantisini veriyor. Yaralı olanlara nitelikli tıbbi destek sağlanacak” ifadelerini kullandı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir