• DOLAR 32.971
  • EURO 35.349
  • ALTIN 2448.852
  • ...
Hamas: İşgalcilere Mescid-i Aksa'da yer yok
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hamas, yazılı açıklamasında, siyonist gasıpların sözde polis himayesinde Mescid-i Aksa'ya baskınlar düzenlemesinin, işgal rejimine burayı zaman ve mekân yönünden paylaştırma planını emrivaki haline getirme imkânı vermeyeceğini, buranın İslami kimliğini değiştiremeyeceğini ve Filistin halkının bütün gücüyle burayı savunacağını ifade etti.

Açıklamada "Düşmanın ve onun yerleşimci kesiminin Mescid-i Aksa içinde kurbanlar kesme planı yapmaya kalkışmaması ve Bayrak Yürüyüşü'nü de mukaddes mekânlarımıza yaklaştırmaması konusunda uyarıyoruz." denildi.

Bu tür tehlikeli ve provokatif girişimlerin sebep olabileceği tüm gelişmelerden siyonist işgal yönetimi liderliğinin sorumlu olacağını hatırlatan Hamas, "İşgalciye ve onun yerleşimcilerine Aksa'da yer yok." açıklaması yaptı.

Filistin halkına yönelttiği çağrıda ise Hamas, Ramazan'ın kalan günlerinde Kudüs ve Mescid-i Aksa'yı korumak ve işgalci siyonistlerin çirkin planlarını boşa çıkarmak için seferber olunmasını, ribatın sürdürülmesini, Mescid-i Aksa'ya daha fazla akın edilmesini istedi.

Yahudiler, Pesah Bayramı bahanesiyle, dört günden beri Mescidi Aksa'ya baskınlar düzenliyor. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir