• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Peygamber Sevdalıları "Kutlu Doğum" münasebetiyle camilerde ikramlarda bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Peygamber Efendimizin (sav) Miladi takvime göre doğum günü, İslam âlemi tarafından Kutlu Doğum haftası olarak büyük bir coşkuyla kutlanıyor.

Âlemlere rahmet olarak gönderilen Hazreti Muhammed'in Kutlu Doğumu münasebetiyle toplumda farkındalık oluşturmak, insanlara Allah Resulü'nün Kutlu Doğumunu hissettirmek amacıyla Peygamber Sevdalıları Vakfı, teravih namazının çıkışında İstanbul'un Anadolu Yakasındaki birçok ilçede lokum ve gülsuyu ikramında bulundu.

 

Yapılan anlamlı çalışmadan dolayı vatandaşlar, Peygamber Sevdalıları yetkililerine teşekkür etti.

Peygamber Sevdalıları Marmara Bölge Koordinatörü Ercan Vergili yaptıkları hayırlı çalışmayla ilgili İLKHA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Peygamber Sevdalıları Marmara Bölge Koordinatörü Ercan Vergili 

Hazreti Muhammed'in Kutlu Viladetinin Miladi 20 Nisan tarihinde gerçekleştiğini hatırlatan Vergili, "Peygamber Sevdalıları olarak O'nun Kutlu Viladeti nedeniyle, Peygamberi anma ve sünnetini yaşatma etkinlikleri düzenliyoruz. Bilindiği gibi daha önceleri alanlarda bu etkinlikleri coşkulu bir şekilde yapmaya çalışıyorduk. Halkında teveccühü vardı. Bu sene Ramazan Ayına denk gelmesi önceki sene pandemi münasebetiyle alanlarda kardeşlerimizle bir araya gelemedik. Ramazan münasebetiyle Peygamberimizi tekrar anlama ve O'nun sünnetini yaşatma etkinlikleri kapsamında Peygamber Sevdalıları olarak muhtelif programlar gerçekleştireceğiz. Peygamber'i konuşmak sevaptır, haramlara bulaşmamaya vesiledir. Peygamber bizim için numuneyi imtisaldir, bizim için yegâne örnektir. Özellikle teravih namazı çıkışlarında kardeşlerimize bu anı yaşatmak, Peygamber'in Kutlu Doğumunu onların da yaşamalarını sağlamak adına lokum, gül ve O'nun hayatını anlatan kitapları dağıtarak bu anı yaşatmaya çalışacağız." ifadelerini kullandı.

Peygamber Sevdalıları Vakfı'nın önümüzdeki günlerde de Peygamberi anlama ve sünnetini yaşatmak adına çalışmalarına devam edeceği öğrenildi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir