• DOLAR 32.435
  • EURO 34.621
  • ALTIN 2382.262
  • ...
Başıboş köpek sorunu Meclis’e taşındı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başıboş köpeklerin saldırıları nedeniyle yaşanan ölüm ve yaralanmalar gündemdeki yerini korurken, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Ankara'da 90 bin, İstanbul'da 128 bin 900 ve İzmir'de 450 bin sokak köpeği olduğunu açıkladı. Ayrıca çocukları başıboş köpeklerin saldırısına uğrayan aileler, TBMM Dilekçe Komisyonu'na başvurarak, "saldırılarının önlenmesi" talebinde bulundu.

SORUNUN BÜYÜKLÜĞÜ GÖZLER ÖNÜNE SERİLDİ

Milliyet'in ulaştığı belgelere göre; çocukları sokak köpeklerinin saldırılarına uğrayan aileler başta olmak üzere yüzlerce vatandaş TBMM Dilekçe Komisyonu'na başvurarak, "saldırılarının önlenmesi" talebinde bulundu. Komisyon Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Belma Satır, konuyu Tarım ve Orman Bakanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Türkiye Belediyeler Birliği'ne iletti. Kısa süre önce Dilekçe Komisyonu'na ulaşan veriler, sorunun büyüklüğünü gözler önüne serdi.

İZMİR’DE 450 BİN BAŞIBOŞ KÖPEK VAR

Komisyona cevap veren bakanlık, 3 büyükşehirde 668 bin 900 başıboş köpeğin tehlike saçtığını açıkladı. Buna göre Ankara'da 90 bin, İstanbul'da 128 bin 900 ve İzmir'de 450 bin sokak köpeği bulunuyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir