• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
İngiltere`de Müslümanlar ateş altında
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İNGİLTERE - İngiliz vatandaşını sokak ortasında katleden iki zanlının, kameraların önünde “Müslümanların haklarını savunmak için böylesi bir eyleme imza attıklarını” söyledikleri kuşkulu  saldırının ardından başta başkent Londra olmak üzere Müslümanların yoğun olarak yaşadığı bölgelerde ırkçı, İslam karşıtı saldırılarda ciddi bir artış meydana geldi.

 

Onlarca Saldırı Gerçekleşti

Müslümanlara yönelik gerçekleştirilen saldırıları kayıt altına alan Tell MAMA (Measuring Anti Muslim Attacks)'nın verilerine göre sadece saldırı gecesi Müslümanlara ve İslami oluşumlara yönelik 38 saldırı gerçekleştirildi. Perşembe ve Cuma sabahı da ülkenin değişik bölgelerinde Müslümanlara yönelik saldırılar meydana geldi.

 

Tell Mama koordinatorü Fiyaz Mughal yaptığı açıklamada, İngiltere genelinde, normal zamanlarda Müslümanlara yönelik gerçekleştirilen ve kendilerine rapor edilen ırkçı saldırı sayısı günde ortalama 3-4 iken, bu sayının olaydan sonra korkunç bir şekilde arttığını ve daha da artmasından endişe ettiklerini belirtti.

 

Camiye Silahlı Saldırı

İngiltere'nin Bolton, Cambridge şehirleri ve Londra merkezde birden fazla camiye saldırı gerçekleştirildi.

Bölge milletvekili Brooks Newmark yaptığı açıklamada; Essex bölgesinin Braintree kentinde bir camiye yapılan silahlı saldırı sonucu bir ırkçı İngilizin gözaltına alındığı belirtildi.

Yine Kent bölgesinin Gillingham kentinde camiye verilen fiziki zarar sonrasında şüpheli birinin gözaltına aldığı belirtildi.

 

Metropolitan polis teşkilatından yapılan açıklamada müslümanların yaşadığı bölgelerde güvenliğin kontrol altına alınabilmesi 1200 polisin daha görevlendirildiği bildirildi.

 

Müslümanlardan Ciddi Tepki

Öte yandan Muslim Council of Britain, Ramadhan Foundation ve Islamic Society of Britain gibi büyük İslami kuruluşlar ilk andan itibaren meydana gelen saldırıyı ciddi bir şekilde kınayarak, saldırının İslamın ve Müslümanların tasvip etmediği bir eylem olduğu vurgulandı.

 

Müslümanlar "Saldırı Bize Yapılmıştır"

Islamic Society of Britain'dan yapılan açıklamada; "yapılan saldırı birliğimize yapılan bir saldırıdır." şeklinde değerlendirildi. açıklamanın devamında yapılan saldırının inanç ve din ile bağdaştırmanın yanlış ve kabul edilemez olduğu vurgulandı.

 

Medyanın olayı yansıtma şekli, televizyonlardan yapılan yayınlar ve ırkçı grupların sosyal medya üzerinden yürüttükleri kampanyalarla önümüzdeki günlerde Müslümanlara yönelik ırkçı saldırıların artmasından endişe ediliyor.

(Tayyip Bakır-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir