• DOLAR 32.403
  • EURO 34.855
  • ALTIN 2411.68
  • ...
Lezzeti ile meşhur 'Ağrı Dana Yaprak Et Döner' seri üretime geçerek sofraları süslüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Mübarek Ramazan ayında iftar sofralarında yerini alan Türkiye'de tadıyla meşhur Ağrı'nın 'Dana Yaprak Et Döneri' Ağrı Et ve Süt Kurumu tarafından seri üretim yapılarak kuruma bağlı mağazalarda satışı sunuluyor.

Kentin coğrafi işaretli 'Ağrı Geven Balı' ve 'Doğubayazıt Abdigör Köftesi' yanında tadıyla meşhur 'Ağrı Dana Et Döner' için Türk Patent ve Marka Kurumu'na coğrafi işaret için yapılan müracaat süreci devam ediyor.

Ağrı Valiliği tarafından yapılan müracaatın sonucu beklenirken, et dönerin üretimini yapan Et ve Süt Kurumu ise talebe yetişmeye çalışıyor.

Ağrı Et ve Süt Kurumu Müdürü Yılmaz Aslan, günlük yüzlerce kilo et üretimi yaptıklarını ve taleplere yetişemediklerini belirtti.

 

Aslan, "Tescil işlemleri daha sonuçlanmadı, Ağrı'nın et döneri coğrafi işaret almak için çalışıyoruz. Ağrı'nın et döneri Türkiye'de tadıyla meşhur bir döner. Yöresel dönerimiz için Ağrı Valiliği bünyesinde yürütülen çalışmada ilgili kurumlar gerekli çalışmalar yapıldı tescil için. Üretim için gerekli ekipmanları aldıktan sonra geçtiğimiz ocak ayında deneme üretimimizi yaptık. 20 Şubat itibari ile de seri üretime geçtik, her kalıpta 220-225 kilogram pişmiş döner çıkıyor. Pişirdiğimiz dönerlerimizi 500 gram ve 250 gram olarak şokladıktan sonra paketleyip satışa sunuyoruz. Şuanda günlük olarak 225 kilogram üretim yapıyoruz, ilerleyen günlerde bu kapasiteyi artırmayı düşünüyoruz. Şuan çok yoğun talep var et dönere ve açıkçası yetiştiremiyoruz. Et ve Süt Kurumunun 18 mağazasına dönerimizi satıyoruz. Coğrafi işaret alındıktan sonra tabi daha fazla bir efor sarf edeceğiz." dedi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir