• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Milyonları ilgilendiriyor! Bu da HGS dolandırıcılığı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Milyonlarca vatandaş Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı (SİBERAY),tarafından "HGS" uygulaması yoluyla dolandırıcılık yapan şahıslara karşı uyarıldı.

 EGM Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı (SİBERAY),vatandaşlara "HGS işlemleri" adı atıla gönderilen sahte linklerle dolandırıcılık yapmaya çalışan sahtekarlara karşı uyarıda bulundu.

HGS görünümlü dolandırıcılık linkleri!

Alınan bilgiler doğrultusunda, güvenli internet kullanımı amacıyla vatandaşlara rehberlik etmesi için başlatılan SİBERAY programının sosyal medya hesapları üzerinden yapılan duyuruda, “HGS işlemleri” görünümüyle iletilen sahte linklere dikkat! HGS alım, dolum ve kontrol işlemlerinizi çevrim içi olarak gerçekleştirmek için e-Devlet kapısını, PTT'ye ait kurumsal mecraları veya mobil bankacılık sistemlerini kullanın." İfadeleri yer aldı.

Söz konusu uyarıda dolandırıcılık yapmak için şahısların kullandığı bir yönteme örnek olarak gösterilen dolandırıcılık mesajına ait bir görsel de paylaşılarak şu açıklamalar yapıldı:

"Çeşitli iletişim kanalları kullanılarak gönderilen mesajlarda yer alan sahte linkler yardımıyla HGS (Hızlı Geçiş Sistemi) kontrol ve yükleme işlemleri yapılabileceğini iddia eden mesajlara itibar etmeyin."

Bu haberler de ilginizi çekebilir