• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Bahçeli'den sığınmacı açıklaması!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bahçeli'nin konuşmalarından öne çıkanlar;

Enflasyon canavarının başının ezileceği günleri görmemiz yakın olacaktır. Türkiye'yi taşa tutmaya, atılan her adımı sekteye uğratmaya çalışan karanlık muhalefet anlayışının kaybetmesi mukadderdir.

SİYONİST REJİME TEPKİ

Bu Ramazan'da da İsrail güvenlik güçlerinin Filistin'li kardeşlerimize yaptığı eylemleri, Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarını kınıyorum. Mescid-i Aksa'nın tarihi statüsüne zarar vermeye çalışmak kabul edilemez bir ilkelliktir.

İsrail'i haksız hukuksuz saldırılarından vazgeçmeye davet ediyor, çıkan olaylarda hayatlarını kaybeden Filistinli masumlara Allah'tan rahmet, yaralı kardeşlerimize de şifalar diliyorum.

SIĞINMACILAR

Binlerce göçmen ve mülteci boğularak balıklara yem olmaktadır. Görülen gösterilmek istenenden çok farklıdır. Dünyada bir yerden başka bir yere doğru hareket halinde olan, evinden barkından kopup başka coğrafyalarda gelecek arayan göçmen sayısı 300 milyona yaklaşmıştır. Savaş, çatışma ve zulümden kaçan mülteci sayısı da dünya çapında 80 milyon geçmiştir.

Bize göre Türkiye'nin bekası sınır aşan düzensiz göçlerin akıbetiyle ve kontrol dışı akıntıyla yakından ve ters orantılı bağlantılıdır. Bu sorunun el birliğiyle istismarına çanak tutmadan, hepsinden önemlisi akılcı, adilane, insani ve vicdani stratejilerle köklü bir şekilde çözmek milli bir sorumluluk olarak değerlendirilmelidir. Türk milleti her zaman mazlumun yanındadır.

Ekmeğimizin azlığına çokluğuna bakılmadan soframız açılmıştır. Kıskanan kıskansın, çekemeyen kendi işine baksın. Düzensiz göç ve sığınmacı sorununu soğuk kanlı kavramanın daha da ötesinde stratejik akılla ve milli çıkarlarımıza muvaffak kalarak analiz etmek, tedbir geliştirmek mecburiyetindeyiz.

Bu haberler de ilginizi çekebilir