• DOLAR 32.561
  • EURO 35.207
  • ALTIN 2467.789
  • ...
Afganistan'da kızamık salgını
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Afganistan Sağlık Bakanlığı verilerine göre, ülke genelinde kızamık, 2022'nin başından bu yana 16 binden fazla çocuğa bulaştı. Bu süre içinde 130'dan fazla çocuğun kızamık nedeniyle hayatını kaybettiği belirtildi.

En çok can kaybı Kabil, Helmand ve Kunduz vilayetlerinde görülürken kızamık vakalarının çoğu ise Kunduz, Cüzcan, Herat ve Gor vilayetlerinde kaydedildi.

Afganistan Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Cavid Hajir,  kızamığın genellikle aşı olmayan çocuklarda görüldüğünü söyledi. Hajir, 2020'de ülke genelinde toplam 5 bin 234 kızamık vakası görüldüğünü ve bu süre zarfında 18 çocuğun da hayatını kaybettiğini belirtti.

Bakanlığın deposunda yeterli miktarda kızamık aşısının bulunduğunu ve aşılama kampanyalarının devam ettiğini dile getiren Hajir, "Kızamık hastalığının daha çok yayılmaması için çalışmalar yürütüyoruz." açıklamasını yaptı.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), 13 Mart'ta Afganistan'da on binlerce kişinin kızamık hastalığına yakalandığını ve sadece ocak ayında çoğu çocuk 150'yi aşkın kişinin hayatını kaybettiğini açıklamıştı. (İLKHA)

 



Bu haberler de ilginizi çekebilir