• DOLAR 32.446
  • EURO 34.887
  • ALTIN 2401.806
  • ...
Doktor Ersin Arslan ölüm yıldönümünde meslektaşları tarafından anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

17 Nisan 2012’de görev yaptığı hastanede bir hasta yakını tarafından öldürülen Arslan için hastane bahçesinde tören düzenlendi.

Törende konuşan Doktor Ersin Arslan Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı İbrahim Çelikkıran, sağlık çalışanlarına yapılan saldırıların son bulmasını temenni etti.

Hasta yakını tarafından hunharca öldürülen Doktor Ersin Arslan’ın sağlıkta şiddet nedeniyle hayatını kaybettiğini anımsatan Çelikkıran, “Bugün burada bir üzüntüyü paylaşmak ve aynı üzüntüleri yasamamak için haykırmak üzere toplanmış bulunuyoruz.  O kanlı günden bu güne tam 10 yıl geçti. 10 karanlık yıl ama acısı ilk gün gibi taze. Yıllar ve mevsimler hızla geçiyor, bizler yaş alıyoruz. Ersin hocamız yaşlanmıyor. Çünkü o artık hep 30 yaşında. Çünkü o umutlarını, gelecek hayallerini o kanlı önlüğünde bıraktı. Özveriyle tedavi ettiği hastasının yakını tarafından düşünülmeden ve acımadan katledildi. Peki, hayatını kaybeden gerçekten Ersin Arslan mıdır? Kısacık görev hayatında yaşamına dokunduğu, şifa bulmasına vesile olduğu hastalar, o hastaların aileleri ve dahi sürecek olan meslek hayatındaki binlerce insanın ölümü değil midir? Özveri ve titizlik içerisinde hazırlanılmış, halk için yetiştirilmiş bir hayatın canice koparılıp alınması insanlığın ölümünden daha başka ne olabilir? Böylece doktorluk kutsal mesleği ve ifasında hiçbir fedakârlıktan kaçmayan kahraman doktorlarımızın yalnızca bir meslek erbabı olmaktan ziyade toplumun kendileri olduklarını bir daha görmüş oluyoruz.” dedi.

Arslan’ın hastanede hekim olarak görev yaptığını belirten Çelikkıran, “İsminin ve fikirlerinin yaşatıldığı hastanemizde, pırıl pırıl hayat doluydu, henüz 30’una basmamıştı, gözlerinde geleceğe uzanan umutlar ve hayallerle doluydu. Ersin hocamız, hastalarına en iyi hizmeti sunmayı planlayan ve uygulamak için gayret gösteren bir fidandı. Evet, bu fidana 10 yıl önce özveriyle baktığı bir hastasının yakını tarafından saldırıldı, bıçak darbelerine maruz kaldı ve tüm çabalara rağmen kurtarılamadı. Onu çok sevdiği mesleğinden kopardılar, onu bizlerden ayırdılar. Bizimle anıları kaldı. Onu hatırladıkça yüzümüzde tebessüm kaldı. İnsan hem tebessüm eder hem de boğazına düğümlenen bir acı kalır mı? Bizde kaldı. Bu gencecik insan, bu hayat dolu insan, gelecekte bu topluma daha ne kadar verimli hizmetler vereceğinin planını yapan bu insan, bir gözü dönmüşün saldırısı sonrası hayat veda etti. Doktor Ersin Arslan’a Allah'tan rahmet diliyor, kederli ailesine ve sağlık camiasına başsağlığı diliyoruz. Bütün zorlu şartlarda özveriyle çalışıp, didinen tüm sağlık çalışanlarımız adına bir kez daha sağlıkta yapılan şiddeti kınıyorum.” ifadelerini kullandı.

Doktor Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Bahçesi’nde düzenlenen anma törenine Başhekim Profesör Doktor Serdar Türkmen, İdari Ve Mali İşler Müdürü Mehmet Akmaz, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Fatma Gündüz’ün yanı sıra hastane çalışanları katıldı. (İLKHA)













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir