• DOLAR 32.878
  • EURO 35.249
  • ALTIN 2462.35
  • ...
Ramazan'da zorlu mesleklerden bahçıvanlık
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Günün ilk ışıklarından iftar saatine kadar kentteki park ve bahçelerde çim biçme, ağaç budama ve temizlik ile bakım faaliyetleri yürüten bahçıvanlar, güneşin sıcaklığına aldırmadan hem mesleklerini icra ediyor hem de farz oruçlarını aksatmıyorlar.

Diyarbakır merkez Bağlar Belediyesi bünyesinde çalışan işçilerin çalışma koşullarını ve ibadetlerindeki kararlılıklarını dile getiren Park ve bahçeler Birim Şefi Sahip Yıldırım, Ramazan ayında ibadetlerini yerine getirdikleri gibi işlerini de aksatmadıklarını söyledi.

"Ramazan ayında ibadetlerimizi yerine getirdiğimiz gibi işimizi de aksatmıyoruz"

Bağlar Belediyesi Park ve Bahçeler Birimi olarak sabahın erken saatlerinde başlayıp iftara ve hatta iftar sonrasına kadar çalıştıklarını ifade eden Yıldırım, "Parklarımızda çim biçme, temizlik-bakım, ağaç budama ve kuruyan ağaçların yerine yeni ağaç dikimi gibi çalışmalar yapıyoruz. Ramazan ayında ibadetlerimizi yerine getirdiğimiz gibi işimizi de aksatmıyoruz." dedi.

Oruçlu iken çalışmanın kendisine daha farklı bir haz verdiğini söyleyen Şahin Yılmaz, "Ramazan ayında hem orucumuzu tutuyor hem de parklarımızda çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bizler işimiz gereği mesai başlangıcından bitimine kadar yağmur-çamur, sıcak-soğuk demeden çalışıyoruz. Ekibimizdeki tüm arkadaşlarımız oruçlu ve oruçlu olarak çalışmak daha güzel. Evde vakit geçirmek istediğimde zaman geçmek bilmiyor ama şef ve ekip arkadaşlarımızla çalışırken vakit çok güzel geçiyor." ifadelerini kullandı.

Herkesin oruç tutmasını istediğini belirten Yılmaz, Ramazan ayını 11 ay yiyip içmeden sonra bir ay dinlendirme olarak nitelendirerek bugüne kadar tuttuğu oruçtan herhangi bir rahatsızlık hissetmediğini ifade etti.

"Allah'ın verdiği güç ve kuvvetle işimize gidip geliyoruz"

Park ve bahçeler alanında budama işi yapan işçilerden Eyüp Sibal ise "Oruçlu olmamız dolayısıyla biraz da olsa zorluk yaşasak da Allah'a şükür. Allah'ın bizlere verdiği güç ve kuvvetle işimize gidip geliyoruz. Şu anda durumumuz iyi, diğer meslekler gibi değil. Maden işinde veya inşaatta çalışan bir işçiye nispeten yaptığımız iş çok rahat." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir