• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...

Tüm Süt Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği Başkanı Sencer Solakoğlu, Kırmızı ete yüzde 23 ila 24 arasında zam yapılacağını söyledi. 

Sözcü'nün haberine göre 1 ay içerisinde Kırmızı ete yüzde 23-24 arasında zam gelecek. Türkiye'de son yılların en büyük enflasyonu yaşanırken, tüm sektörler batma derecesine geldi. Tüketici kadar üreticiyi de etkileyen zamların devam gelmeye devam ediyor. Tüm Süt Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği Başkanı Sencer Solakoğlu'nun verdiği demeçte, Kırmız et 1 ay içerisinde tekrar zamlanacak. Kırmızı etin kilosu yapılan zamlardan sonra 150 liraya kadar yükseldi. Evine kırmızı et götüremeyen vatandaş ise çareyi tavuk etinde buldu. Tavuk etine ise geçtiğimiz gün yüzde 15'lik bir zam geldi.

Et ve Süt Kurumu'nun (ESK) yapacağı düzenlemelerin çözüm olmayacağını vurgulayan Solakoğlu, hayvan yetiştiricilerine verilecek olan 2 bin 500 TL ödemenin hiç bir faydasının olmayacağını belirtti. Hayvan sayısında ciddi bir düşüş olduğunu ifade eden Solakoğlu, bu durumun düzeltilmemesi durumunda anaç hayvanların kıyımına devam edileceğini söyledi.