• DOLAR 34.099
  • EURO 38.097
  • ALTIN 2834.991
  • ...
Adıyaman Milli Eğitim 6 projeyi hayata geçiriyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gerçekleştirdikleri 6 proje ve içerikleri hakkında bilgi veren Aşcı, bunların "Çok Okuyan Çok Gezer", "Veli Akademisi", "Hep Birlikte Geleceğe", "Okul Yöneticileri ve Öğretmenlere Yönelik Mesleki Eğitim Akademisi", "Kariyer Günleri", "Kur'an-ı Kerim Bilmeyen Kalmasın" projeleri olduğunu söyledi.

"Çok Okuyan Çok Gezer"

Çok Okuyan Çok Gezer projesinin ilköğretim kademesinde eğitim gören, 5 ve 8'inci sınıf öğrencileri ve ortaöğretim kademesinde eğitim gören öğrencilere yönelik olduğunu belirten Aşcı, bu projeyle kitap okumayı sevdirme ve okuma alışkanlığı kazandırma, öğrencilerin kelime dağarcığını zenginleştirme ve benzeri konuların amaçlandığını söyledi.

"Kur'an-ı Kerim Bilmeyen Kalmasın"

Kur'an-ı Kerim Bilmeyen Kalmasın projesine değinen Aşcı,"Bu projeyle ilimizin tüm kesiminden Kur'an-ı Kerim ayı olan Ramazan ayında isteyen herkesin Kur’an-ı Kerim öğrenmesine olanak sağlamak amaçlanmaktadır." ifadelerini kulandı.

"Veli Akademisi"

Bu projeyle öğrenim gören 8 ve 12'nci sınıf öğrenci velilerine, uzman rehber öğretmenler tarafından eğitim verileceğini belirten Aşcı, "Çocukların gelişim düzeyleri hakkında bilgi edinmesi, sınav kaygısını giderici ve öğrenci motivasyonu konusunda bilgi edinmesi, çocuklara nasıl yaklaşmaları gerektiğini öğrenmesi, aile içi iletişimin önemini anlaması, akran arabuluculuğu ve öfke kontrolü konusunda bilgi edinmesi, Meslek Eğitim Kanunu ışığında Mesleki Eğitim Merkezlerinin tanınmasının sağlanması, Hayat Boyu Öğrenme kapsamında yapılan çalışmaları öğrenmesi, bilinçli teknoloji kullanımının önemini anlaması ve benzeri konularda eğitimler verilmesi amaçlanmaktadır." ifadelerini kullandı.

"Hep Birlikte Geleceğe Projesi"

İhtiyaç sahibi öğrencilerin desteklenmesini amaçlayan bu proje hakkında bilgi veren aşçı, "Ebeveynlerinden biri ya da ikisi yoksun olan ve genel aile gereksinimlerini (sağlık, eğitim, beslenme, giyim, duygusal) karşılayamayacak durumda olan ve ekonomik açıdan desteğe ihtiyacı olduğu düşünülen öğrencileri tespit edip, dezavantajlı öğrencilere ihtiyaçlarına göre destek olmak amaçlanmaktadır." dedi.

"Okul Yöneticileri ve Öğretmenlere Yönelik Mesleki Eğitim Akademisi"

Bu projenin okullarda görevli okul yöneticileri ve öğretmenlerine yönelik olduğunun altını çizen Aşcı, "Okul yöneticilerinin yeterlik alanlarını, yönetsel yetkinlik ve becerilerini, okul yönetiminde kurum kültürünü, çatışma, problem çözme ve stres yönetimi becerilerinin geliştirilmesi ile liderlik ve proje yönetimi alanlarında bilgilendirilmesi. İlimizdeki öğretmenlerimizin mesleki gelişim açısından alanında uzman akademisyenler ve eğitim uzmanları tarafından konferans, seminer, kurs ve atölye çalışmaları ile mesleki gelişimlerine katkı sunmak. Türkçeyi doğru, güzel, etkili kullanma becerisini geliştirmek. Mesleki yeterlilik açısından hizmet öncesi eğitimin eksikliklerini tamamlamak, eğitim alanındaki yeniliklerin, gelişmelerin gerektirdiği bilgi, beceri ve davranışları kazandırmak amaçlanmaktadır." ifadelerini kullandı.

"Kariyer günleri projesi"

Öğrencilerin işi ehlinden almasını sağlayacak bir proje hazırladıklarını dile getiren Aşcı, "Kariyer günleri etkinliği, öğrencilere meslek erbablarının önemli isimleriyle buluşma fırsatı sağlamasının yanında, öğrencilerde kariyer bilincini oluşturmak ve onlara bu konuda bir bakış açısı kazandırmak, öğrencilerin staj için doğru tercihler yapmasını sağlamak, kişisel gelişim süreçlerine katkıda bulunarak mezuniyet sonrası karar verme aşamasında daha sağlıklı tercihler yapabilmelerine yardımcı olmak amacıyla düzenleniyor." şeklinde konuştu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir