• DOLAR 32.539
  • EURO 35.1
  • ALTIN 2437.315
  • ...
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, telefonla bağlandığı Ağrı'daki sahur programında gençlere seslendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Düzenlenen sahura telefonla bağlanan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yaptığı konuşmasında, "Birlik ve beraberlik içerisinde olmanızdan büyük memnuniyet duyuyoruz. Bizim değerlerimizin bize öğrettiği bir özellikle birlikte rahmet vardır." dedi.

Bakan Soylu, "Geçen hafta verdiğiniz sahur hakikaten orada Ağrılı genç arkadaşlarımızın birlik içerisinde kendi değerlerimizi, bize öğretilenleri hatırlatan bir süreci ifade ediyordu. Ama maalesef bunlardan bir haber olanlar, birlikte oruca kalkmanın, birlikte bir ibadetin başlangıcını paylaşmanın ne demek olduğunu hatırlamayanlar ve bunu istismar etmek isteyenlere buradan söylemek istiyorum ki Ağrı'da ki kardeşlerimizin hiç umurunda değiller, bizim de hiç umurumuzda değiller. Bugün Ağrı'nın kurtuluş yıldönümü. Bu şu demektir, bu birlik içerisinde olanlar, bu beraberlik içerisinde olanlar bize canı pahasına bayrağımızı, ezanımızı, hürriyetimizi ve bağımsızlığımızı teslim ettiler. Bunun bilincinde sizde birlik içerisinde olarak sadece bir sahur yapmıyorsunuz. Beraberliğinizi pekiştiriyorsunuz." ifadelerine yer verdi.

Düzenlenen sahur programında konuşan Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan ise şunları söyledi:

İyi ki varsınız, iyi ki birlikteyiz. Böyle güzel bir sahurda beraberiz. Bizi kıskananlar çatlasın diyeceğim. Biz ne yaptık çok merak ediyorum. Niye bu kadar üzerimize geldiler, neden bu kadar küçümsediler, neden bir sahuru bize çok gördüler gerçekten anlamış değilim. Kardeşlerimizle bir araya gelip, Gençlik Kolları Genel Başkanımızın ziyareti ile birlikte Ağrı'nın havasını birlikte teneffüs etmek istedik. Ama çok zorlarına gitti. Gece gündüz herkes Ağrı'da şatafatlı kahvaltı dediler. Şatafatlı kahvaltı dedikleri bu mekan. Şatafat dedikleri siz ve biz. Birlik ve beraberlik içerisinde birbirimizi destekleyerek kahvaltı yaptık. Bunu hazmedemediler. Bakınız, İmamoğlu mazotu bahane ederek öğrenci ücretlerine bile göz dikiyor. Ama biz geldiğimizde 1 lira 50 kuruş olan öğrenci ücretini 25 kuruşa indirdik. Bunlar gençliği seviyoruz diyorlar ama gençliğin 50 gram peynirine, 100 gram reçeline laf söylüyorlar. Havyar yok, kalkan yok, somon yok. Herhangi başka lüks bir şey yok. Ne kadar da gözlerine batmış. Hayatları boyunca İstanbul'da 200 liranın altında bir kahvaltı görmedikleri için, hayatları boyunca Bodrum'da 500 liraya lahmacun yedikleri için zannediyorlar ki Ağrı'da da kahvaltı 500 lira. Yok kardeşim öyle bir şey yok. Biz Ağrı'da 30 liraya bir buçuk porsiyon döner yiyoruz. Bugün iftar yemeği verdik kişi başı maliyeti 50 lirayı geçmedi. Ama İmamoğlu'nun iftar yemeği 236 kişinin karşılığında 603 bin lira para ödüyor.

Geçtiğimizde günlerde AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Eyyüp Kadir İnan ile beraber 700 gençle sahur programında bir araya gelen Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, kahvaltı maliyeti üzerinden birçok eleştiri alarak gündeme gelmişti. Sayan, aynı mekânda bu defa 500 genç ile birlikte sahur programı düzenledi. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir