• DOLAR 32.505
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2434.011
  • ...
Batman’da esnaflara e-ticaret eğitimi verilecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası (BESO) Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, yönetim kurulu üyeleri Mustafa Erez ve Davut Başaran ile birlikte İlke Haber Ajansı (İLKHA) Batman İrtibat Bürosunu ziyaret etti.

Ziyarette çalışmaları hakkında konuşan BESO Başkanı Çiftçi, görevi devraldıktan sonra tebrik ziyaretlerinin çok yoğun geçtiğini söyledi.

Ziyaretlerinin hâlâ devam ettiğini belirten Çiftçi, “Beşiri, Hasankeyf, Gercüş ve Sason ilçelerinde bulunan esnaflarımıza teşekkür ziyaretinde bulunduk. Teşekkür ziyaretleri kapsamında Gülistan Caddesi ve civarı, Yeni Hal Esnafını, Sanayi Sitelerini, Elma Sokağı’nı, Batman Park ve Kuyumcular Pasajlarına yönetim kurulu üyelerimiz ile ziyaretlerimiz yapıldı.” diye konuştu.

KOSGEB’in pandemi dönemimde zarar eden esnaflara yönelik başlattığı personel istihdam desteğin programı için oda bünyesinde bir danışman bulundurduklarını ifade eden Çiftçi, gelen esnaflara danışmanlık hizmeti vererek yararlanmaları için ön bilgiler verdiklerini, daha sonra KOSGEB İl Müdürü ile görüştüklerini anlattı.

“Talebimiz olumlu karşılandı”

Batman Valisi Hulusi Şahin ile bir görüşme gerçekleştirdiklerini dile getiren Çiftçi, şöyle devam etti:

“Ziyaret esnasında TOKİ ile işbirliği yapıp esnaflarımıza kira öder gibi ev sahibi olmaları için valimizden destekte bulunduk ve olumlu karşılandı. Bunun dışında esnaflarımız için hatıra ormanı girişiminde bulunduk bize üniversite sahasını önerdiler bizde üniversite ile diyalog halindeyiz. Esnaflarımızın güvenliği ve hırsızlık olayları üzerinde görüşerek güvenliğin arttırılması talebinde bulunduk.”

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş’un davetine katıldıklarını belirten Çiftçi, burada esnafların elektrik ve akaryakıt girdilerinin yüksek olmasından dolayı zor durumda olduklarını, pozitif bir ayrımcılık beklediklerini ilettiklerini kaydetti.

“İndirim kampanyaları için görüşmelerimiz oldu”

Odanın web sayfası için girişimde bulunduklarını, şu an hazırlık aşamasında olduğunu söyleyen Çiftçi, “TOKİ arsası için belediye başkan yardımcıları ile görüştük. Salih Günaydın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin düzenlemiş olduğu hutbe okuma yarışmasına katılarak oda olarak dereceye girenlere hediye verdik. Ramazan ayı münasebetiyle uygun fiyat ve indirim kampanyaları yapmaları için toptancılar derneği, kasaplar derneği, elma sokağı derneği, yerel esnaf kooperatifi ve Diyarbakır Et ve Süt Kurumu ile irtibata girip kasaplarımıza uygun et vermeleri için talepte bulunduk.” dedi.

Konuşmasının devamında Çiftçi, “Esnafımız için özel hastanelerde indirim yapılması konusunda görüşmelerimiz devam ediyor. E-ticaret eğitimi için girişimlerde bulunduk. Bayram sonrasında eğitimlere başlayacağız.” ifadelerini kullandı.(İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir