• DOLAR 32.453
  • EURO 34.741
  • ALTIN 2436.376
  • ...
Bitlis'te cami imamından örnek davranış Kur’an okumaya gelen çocuklara iftar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Tarihi Ulu Camii’nde yapılan farklı etkinlikler halk tarafından takdir topluyor. 872 yıllık tarihi camide başlatılan etkinlikler ve başlatılan uygulamalarla camiye gelenlerin sayısında artışın yaşandığı gözlemleniyor.

 

Her ayın ilk haftasında camide sabah namazı buluşması yapılırken, cumartesi günleri hatim duası, haftanın belirli günlerinde ise minber altı sohbetlerle her gün farklı bir imam hatip tarafından fıkıh, hadis, kelam, siyer sohbetleri yapılıyor.

Camide başlatılan etkinlikler, vatandaşlar tarafından takdirle karşılanıyor. Camide görev yapan imam ve müezzin kayyımlar, çocuklara camiyi sevdirmek ve camiye gelen çocuk sayısını artırmak için yaptıkları farklı etkinliklerle dereceye girenlere ödüller veriliyor.

Camiye gelen çocuklara iftar verildi. Camide verilen iftar programına çocuklar hocalarıyla birlikte katılım sağladı.

Etkinlikle ilgili bilgi veren cami imam hatibi Muhammet Ece, camiye gelen Kur’an talebelerine yönelik bir iftar programı düzenlediklerini söyledi.

Ece, “Ramazan ayı ve yaz tatilinin dışlında da camiye gelen yavrularımıza bir hedef koymuşuz. Bisiklet, tablet ve benzeri hediyelerimiz var. Burada amaç hediye edilecek bir bisiklet, tablet ve benzeri hediyeler değil. Amacımız yavrularımızı camide namaza, Kur’an’a alıştırabilmek. Tek derdimiz budur. Bunun elbette yansıması güzel oluyor. Bu etkinliklerin yapılmasında katkısı olan herkese teşekkür ediyorum.” dedi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir