• DOLAR 32.384
  • EURO 34.746
  • ALTIN 2408.487
  • ...
Siirt Üniversitesinden savaş mağduru öğrencilere yatay geçiş hakkı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siirt Üniversitenin resmî internet sitesinde yer alan açıklamada şu ifadelere yer verildi.

Ukrayna’dan yatay geçişle gelecek öğrencilerin başvuru koşulları hakkında Ukrayna’daki savaş mağduru öğrenciler için yatay geçiş ve özel öğrencilik hakkının kullanılması Ukrayna’daki savaş nedeniyle eğitim-öğretimine devam edemeyen üniversite öğrencilerine, yükseköğretim kurulu tarafından üniversitelerimize yatay geçiş yapma ve özel öğrenci olma hakkı verilmiştir.

Yatay geçiş ve özel öğrenci işlemlerine ilişkin yükseköğretim kurulu başkanlığının belirlediği tarih ve şartlar maddeler halinde şu şekilde belirtildi:

"Başvuru, değerlendirme ve kayıt tarihleri ilan edilen tarihlerde başvuru yapmayan veya kayıt haklarını kullanmayanlar haklarından vazgeçmiş sayılır.

Yatay geçiş şartlarını sağlamayan öğrencilerin 11-15 Nisan 2022 Cuma günü mesai bitimine kadar özel öğrenci başvurusu yapması gerekmektedir.

Yatay geçiş şartlarını sağlayıp başvuru yapan ancak yararlanamayan öğrencilerin 26-29 Nisan 2022 Cuma günü mesai bitimine kadar özel öğrencilik için gerekli belgelerle beraber başvuru yapması gerekmektedir.

Yatay Geçiş ve Özel Öğrenci başvuruları belirtilen tarihlerde şahsen ilgili Fakülte/Yüksekokul/Meslek Yüksekokullarına yapılacaktır." (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir