• DOLAR 32.505
  • EURO 34.791
  • ALTIN 2441.532
  • ...
Libyalılar, Gıda Sıkıntısı Çekiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BM Dünya Gıda Programı (WFP), Libya`nın doğusunda gıda sıkıntısı yüzünden insanlık dramı yaşanabileceği uyarısında bulundu.

Libya`ya uygulanan ambargo ve çatışmalardan dolayı ülkenin batısında yaşayan on binlerce kişinin, gıdaya erişimde sıkıntı yaşadığını ifade eden gıda örgütü, bölgeye gıda yardımı ihtiyacının arttığını kaydetti.

Gıda yardımının BM tarafından idare edilmesi gerektiğini savunan WFP sözcüsü Emilia Casella, "Batı Libya`daki insanlar yaşayabilmek için gıda yardımına ihtiyaçları var" dedi ve ekledi:

"Oradaki insanlar için gıda güvenliği en önemli kaygımız. İnsanlar çiftlik hayvanlarını ellerinden çıkarıyorlar ya da çiftlik hayvanı satın alıyorlar."

Alışveriş yapabilecek yerlerin kapalı oldu Libya`nın batısında, insanların çok sıkı diyet yaptığı belirtiliyor.

Ülkede yaşanan çatışmalardan ve "batı" bombardımanından dolayı memurların Şubat ayından bu yana hiç maaş alamadığı belirtiliyor. Kaddafi ve muhalifler arasında yaşanan çatışmalardan dolayı ise ticaret yapılamadığı ifade ediliyor.

Öte yandan ülkede 2 grup arasında çatışmalar son hızla devam ederken, NATO müttefikleri, bombardımana ara vermiyor. NATO, bombardımanda Kaddafi`nin yaşadığı Babil Aziziye bölgesini hedef alıyor. Kaddafi yönetimi ise, NATO bombardımanında sivillerin öldüğünü belirtiyor.

NATO bombardımanlarından ve 2 taraf arasında yaşanan çatışmalarda çoğu kadın ve çocuk çok sayıda sivilin öldüğü ifade edildi.

etha

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir