• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Ukrayna'ya büyük destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in emri ile Ukrayna'ya başlayan 'işgal operasyonu' 49'uncu gününde devam ediyor. Avrupalı liderler ise son günlerde Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile görüşmek üzere Kiev’e gidiyor.

Polonya, Litvanya, Letonya ve Estonya cumhurbaşkanları, Zelenskiy ile görüşmek üzere Kiev'e gitti.

Litvanya Cumhurbaşkanı Gitanas Nauseda, sosyal medya hesabından "Güçlü bir siyasi destek ve askeri yardım mesajıyla Kiev'e gidiyoruz" diyerek, diğer liderlerle birlikte tren istasyonunda yürürken görüldükleri fotoğrafı paylaştı.

POLONYA ZİYARETİ DOĞRULADI

Polonya Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada dört ülkenin liderinin Kiev'e vardıkları doğrulandı. Ancak güvenlik gerekçesiyle dört cumhurbaşkanının Kiev ziyaretinin ayrıntılarına ilişkin açıklama yapılmadı.

Estonya Cumhurbaşkanı Alar Karis'in sözcüsü, görüşmelerin Ukrayna'daki sivillere yardım ve Ukrayna ordusuna destek ile savaş suçlarının soruşturulması üzerine odaklanacağını bildirdi.

JOHNSON DA GEÇEN HAFTA GİTMİŞTİ

İngiltere Başbakanı Boris Johnson da geçen hafta Ukrayna’ya gitmişti. Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier ise dün, Ukrayna’nın başkenti Kiev’i ziyaret etmek istediğini, ancak Zelenskiy'nin bu isteği geri çevirdiğini açıklamıştı.

'RUSYA FOSFOR BOMBASI KULLANIYOR'

Öte yandan Zelenskiy, Estonya parlamentosundaki konuşmasında hava saldırılarının hedefi olan şehirlerde şimdiye kadar on binlerce insanın hayatını kaybettiğini ve Rusya'nın fosfor bombası kullandığını söyledi:

"Rus ordusu yerleşim bölgelerine ve sivil altyapıya karşı her türlü top, her türlü füze ve bombayı kullanıyor, özellikle fosfor bombaları ve uluslararası hukuk tarafından yasaklanan diğer mühimmatları. Bu, sivil halka karşı açık bir terördür."

Bu haberler de ilginizi çekebilir