• DOLAR 32.825
  • EURO 35.244
  • ALTIN 2450.671
  • ...
Yoksulların yemeği bile ateş pahası! Suriye'de yoksullar ne yiyor?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ülkede kızarmış patates veya fasulye gibi  yemeklerin maliyetleri artık kırmızı et ve tavuğun maliyetine eşit hale geldi. Ülkede bir litre bitkisel yağın fiyatı, eğer pazarda mevcutsa 18 bin Suriye lirasına ulaşırken, bir litre yerli zeytinyağının fiyatı ise kalitesine göre 12 ile 14 bin arasında değişiyor. Etin fiyatı 24 bin ila 36 bin arasında değişirken, bir öğün patates kızartması için ihtiyaç duyulan patatesin fiyatı 10 bin lira ve bir litre bitkisel yağın fiyatı 18 bin lira oldu.

Şam’ın Mazraa Mahallesi’nde bir dahiliye doktoru da Şarku’l Avsat’a yaptığı açıklamada, klinikte incelediği vakaların çoğunun, B vitamini eksikliğinden mustarip olduğunu söyledi. Hastalarına yemeklerine dikkat etmelerini, sebze ve meyvelerini artırmalarını önerdiğinde çok utandığını belirten doktor, “Suriye’nin sebze ve meyve cenneti olması karşısında halkının yetersiz beslenme ve vitamin eksikliği çekmesi çok üzücü” dedi.

Suriye Ticaret Odaları Federasyonu Başkanı Ebu el-Huda el-Lahham, yerel medya organlarına yaptığı açıklamada, “Malzemelerin fiyatlarını ve mevcudiyetini kontrol etmenin en iyi çözümü, tüm stratejik mallar için ithalat kapısını açmaktır” şeklinde konuştu. Birçok malın ithalatına izin vermek için devlet kurumlarıyla anlaşmaya varıldığını belirten yetkili, bunun fiyatların bir nebze de olsa düşmesine katkı sağlayacağını, ancak ‘masraflar ve maliyetler yüksek olduğu için’ indirimin gerekli düzeyde olamayacağını dile getirdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir