• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Diyanet İşleri Başkanlığı ile TBB arasında iş birliği protokolü imzalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) arasında iş birliği protokolü imzalandı. Diyanet İşleri Başkanlığı merkez ve taşra teşkilatları ile gönüllü belediyeler arasında yürütülecek ortak çalışmalar için düzenlenen iş birliği protokolünü, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ile Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Fatma Şahin imzaladı.

Protokol çerçevesinde taraflar, TBB ve belediyelere bağlı mekânlarda; dinî/millî gün ve geceler gibi özellikli zaman dilimlerinde toplumu din konusunda aydınlatmak üzere programlar yapabilecek; aile, kadın, çocuk, genç, yaşlı, engelli bireylere yönelik ders, seminer, konferans gibi faaliyetler gerçekleştirebilecek; sosyal uyumu sağlamak üzere göçmenlere yönelik sosyal ve kültürel etkinlikler düzenleyebilecek. Belediyelere nikâh başvurusu yapan çiftlere isteğe bağlı olarak evlilik öncesi eğitimler ve aile eğitimleri düzenlenmesini teşvik edecek.

İhtiyaç hissedilen durumlarda ve olağanüstü hallerde toplumun tüm bireylerine yönelik manevî danışmanlık ve rehberlik hizmeti sunmayı destekleyecek. Protokol kapsamında yapılması öngörülen eğitim, kültür-sanat, yayın faaliyetlerine bütçe imkânları çerçevesinde destek sağlayacak. İmar planında dini tesis alanı olarak belirlenen yerlerde yapılacak cami, Kur’an kursu gibi yapıların inşa süreçlerinde iş birliği yapılacak. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir