• DOLAR 32.322
  • EURO 34.773
  • ALTIN 2388.804
  • ...
Ramazan ayı maneviyatıyla camileri doldurup taşırıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Ramazan ayının gelmesi ile beraber camilerde teravih, mukabele, sohbetler ve cemaatle yapılan diğer ibadetler coşku ile eda ediliyor.

Bereket ayı olan Ramazan camilerde de bereketini gösteriyor. Teravihlerde ve vakit namazlarında camilere akın eden Müslümanlar ibadetlerini camide ve cemaatle birlikte yapıyorlar.

Ağrı Müftülüğü tarafında düzenlenen "Ramazan Buluşmaları" münasebetiyle Ağrı İl Müftüsü Celal Büyük, Ağrı Merkezde bulunan Meydan Camiinde cami cemaati ile bir araya geldi.

Namazdan önce cemaate zekât, infak ve sadaka ile ilgili sohbet anlatan Büyük, tıka basa dolu olan camide cemaate öğle namazını kıldırdı.

"Ramazan ayı bir kardeşlik ayıdır"

Kardeşlik ayı olan Ramazan ayını vatandaşlarımızla beraber dolu dolu geçirmeyi hedeflediklerini söyleyen Ağrı İl Müftüsü Celal Büyük, "Bu sene Allah’ın izni ve inayeti ile teravih namazları için camilerimizde omuz omuza saf tutuyoruz. Camilerimizde mukabeleler okunmaya başlandı. Vatandaşlarımız okunan mukabeleleri büyük bir heyecan ile aşk ile dinliyorlar. Teravih namazlarına büyük bir iştiyak var, çocuklarımız, gençlerimiz, kadınlarımız, büyüklerimiz, herkes iki yıl aradan sonra camilerimizi doldurmaya başladılar. Ramazan ayı bir kardeşlik ayı, bu kardeşliği camilerimizde, teravih namazlarımızda ortaya koymaya çalışıyoruz, iftar sofraları kuruluyor, bu iftar sofralarında ortaya koymaya çalışıyoruz. Özellikle beş vakit namaz alışkanlığını, cemaatle birlikte namaz alışkanlığını kazanmak için Ramazan ayı önemli bir fırsattır. Ramazan'ın ilk 10’u güzel geçti, bereketli geçti, inşallah bundan sonraki süreçte de Müslüman kardeşlerimiz, bu heyecanla camilerimizi doldurmaya devam ederler, Rabbimizin izni ile ilk önce Kadir Gecesine ve ardından da inşallah bayram sabahına kavuşuruz, diye ümit ediyorum ve dua ediyorum. İlimizde bir camimizde hatim ile teravih namazı kılınıyor, diğer camilerimizde de özelikle teravih namazı öncesi sohbetlerimiz oluyor, hocalarımız tarafından, diğer vakitlerde de mukabeleler okunuyor. Bizim buradaki amacımız, vatandaşlarımıza dolu dolu bir Ramazan yaşatmaktır. Ramazan ayının manevi havasını camilerimizde doya doya yaşanmasıdır." dedi. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir