• DOLAR 32.383
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2326.314
  • ...
Mesailerini iftardan sonraya alan inşaat işçileri sahura kadar çalışıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Batman’daki inşaat işçileri, Ramazan dolayısıyla mesai değişikliğine gitti. İftarlarını açtıktan sonra işbaşı yapan işçiler, sahura kadar yoğun bir tempoyla çalışıyor. Ağır şartlar altında çalışan inşaat işçileri, gündüzleri oruçlarını tutup, geceleri de ailelerinin rızkını kazanmak için ter döküyor.

Ramazan nedeniyle mesailerde düzenleme yaptıklarını belirten Müteahhit Ömer Akbulut, İLKHA muhabirine, 5-6 yıldır inşaat işiyle uğraştığını söyledi.

Ömer Akbulut

“Gündüz çalışmakta çok zorluk yaşıyorlar”

Ramazan dolayısıyla çalışanlarına ellerinden geldiği kadarıyla yardımcı olmaya çalıştıklarını vurgulayan Akbulut, “Havalar sıcak olduğu için çalışanlar oruçlu halleriyle gündüz çalışmakta çok zorluk yaşıyorlar. İnşaatta daha verimli çalışılması ve çalışanında daha rahat bir şekilde orucunu tutması için çalışma saatlerini iftardan sonraya aldık.” dedi.

“Hem oruçlarını tutuyor hem de ailelerinin rızkını kazanıyorlar”

İşçilerin iftardan sonra inşaata gelip sahura kadar çalıştıklarını dile getiren Akbulut şöyle devam etti:

“Ramazan ayı mübarek bir ay olduğu için çalışanlar için nasıl uygun bir yol varsa elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bu şekilde işçi hem orucunu rahatlıkla tutabiliyor hem de Ramazan ayında çalışarak ailesinin rızkını kazanıyor.”

Kimi zaman sahura kadar mesailerinin uzadığını belirten inşaat işçisi Ömer Erdoğan, iftar saatinden sonra havanın serin olduğunu, oruç tuttukları için iftardan sonra çalışmanın kendileri için daha iyi olduğunu kaydetti.

Ömer Erdoğan

“İşimiz ağır, bu şekilde çalışmak bizim için daha iyi”

Demir ustası Erdoğan, “Normal şartlarda Ramazan ayından önce çalışma saatlerimiz sabah erken saatte başlayıp akşama kadar devam ediyor. Şu anda Ramazan olduğu için mesai saatimizi akşama aldık. Ramazan ayı boyunca daha rahat çalışmak için iftarımızı açtıktan sonra inşaata gelip sahur vaktine yakın çalışıyoruz. İşimiz ağır olduğu için bu şekilde çalışmak iyi oldu.” diye konuştu.

Hamza Günaydın

“Orucumuzu tutabilmek için mesai saatlerinde değişikliğe gittik”

14 yıldır inşaatlarda çalışan bir diğer inşaat işçisi Hamza Günaydın ise şunları söyledi:

“Evliyim, iki çocuğum var. Çalışma saatlerimiz normal şartlarda sabah saat 07.00’de başlayıp akşam saat 18.00’e kadar sürüyor. Şu an Ramazan ayında olduğumuz için çalışma saatlerimizi değiştirdik. İftardan sonra inşaata gelip sahur vaktine kadar çalışıyoruz. Oruçlu olduğumuz için gündüz çalışamıyoruz, çalışırsak orucumuzu tutamayız. Orucumuzu tutabilmek için kendi aramızda mesai saatlerinde değişikliğe gittik. Bu şekilde hem işimizi yapıyoruz hem de orucumuzu tutuyoruz.”(İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir